Frisk luft.

Att vara ute i friska luften är nyttigt, även på Nyårsafton, Kanske en köttbit hade passat bättre men man tar vad man har, bidra med något själv soffpotatis:). Om några månader är det över, med tur blir det bara veckor, puss på dej.

Laga mat.

Nu är förberedelserna klara för nyårsmiddag, samt en Lasagne gjord till den som kan tassa in halv fem på morgonen och vara hungrig. Vid den tiden har jag ju inte lust att laga mat:) Så nu är det bara dukning och dusch kvar för mej. Lugn och härlig afton.

Damm.

Att äta pepparkakshuset är väl bland det dammigaste man kan äta, usch. Det har stått och samlat damm och sen äter en del med glädje upp det. Kanske dammet är en god ingrediens, nä fy vad äckligt.

Skälla.

Jag skällde lite på en person igår, inte mycket men ändå. Jag tycker inte man lär barn att det är ok att smälla dagen före, speciellt inte när det snart blir en lag på att man inte får. Då går man inte ut och smäller dan före, personen har ju själv haft hund och vet vilket plågeri det är för djuren. Samt att det är vi vuxna som visar vad som är ok. Jag hade blivit gladare om den berättat varför man bara smäller på nyår och inte dan före istället för att försöka smöra och gå ut och smälla, fy på dej.Hade jag varit med hade jag tagit smällarna.

NYÅR!

Nyårsafton! För många är det stora fester,glitter och glamour. Inte för mej. Jag gillar det mysiga med middag och fest med dom närmsta. Ofta har alla så stora förväntningar på denna kväll,det blir för mycket. Håret fixades igår men mest för det va dax. Ikväll blir det trerätters med nära vänner och och inte för mycket glamour men inte mindre trevligt och kul för det. Jag älskar fest och middagar och mest med mina närmsta,då vet jag att det blir lyckat och inget strul.Och många är dom så litet blir det ju inte för det:) Klä upp sig,äta gott och umgås med dom man trivs med, bättre nyår kan inte jag ha.En kommer fattas men jag vet att den klarar det och så många är här så det går bra.Eller så dyker den upp, har hänt förr.

Havet.

Kryssning! Ja kanske, eller nä.  Sitta fast på en båt och inte komma någonstans.Inte något för mej. Båt ja tack, men en båt jag styr själv och har mer kontakt med havet.På  Kryssningsbåtarna känner man ju knappt vågorna, det är mer som ett hotell.

Mellandagar.

Varför ge sig ut på aktiviteter med barn i mellandagarna om man bara ska gnälla över hur dyrt det är och hur bortskämda otacksamma dom är, och sen mycket folk, va fan tror man? alla gör ju likadant så det är självklart det är mycket folk. Stanna hemma då? he he vilket hem, nä det va elakt. Nä tål allt eller ¨åt bli,det blir INTE bättre av att gnälla.

Spa-resa

Nya katalogen med sparesor har kommit,det är lycka. Undrar om jag ska ta riga denna gång. Fast Tallin är bra fint och många bra spahotell. Behöver ju inte bestämma än kan drömma lite först. Det är så sjukt billigt.


Fantasilöst.

Läste just en blogg där det rekomenderades lite erotiska sidor, lite för välbekant kan jag säga har liksom sett det förr, till och med dom är lika. Kan inte karlar ha mer fantasi.Samma erotic sidor,samma smicker som tur är inte samma gåvor för ljusstakar och skit vill jag inte ha Laila bagge smycken är bättre. Jag och min hemliga vän brukar läsa den bloggen ihop och skratta lite åt det överdrivna och dramatiken, han behöver inte övertyga mej om att det är överdrivet,det förstår man ju. Vem stannar om allt va sant.......

Allergi.

Det finns dom som är allergiska mot kondomer(känner en), Dom måste handla sina på apoteket, vilket jag inte förstår.Det blir ju bara krångligt och på recept är dom ju inte,men lite dyrare.Det borde ju gå och göra allergifria billigt, för mer än en gång har jag märkt att latex och gummi kläder är det inga problem med, och det är väl rätt billigt gummi i dom:) En helt onödig information men något jag funderat på sista tiden.

Nätbutik.

En närstående till mej har en sexbutik på nätet, och får massa varuprov.Nu har jag blivit lovad en kartong full igen he he.Det blir julafton igen för mig och mina vänner,för jag delar ju med mej. Det finns såååå mycket roliga saker.

Frisk.

Sovit som en prinsessa och vakna frisk. Några små spår av förkylningen som lite hosta är allt som är kvar.Blir man rätt ompysslad, blir man frisk fort. Nu skrev jag man istället för jag, vilket retar viss person hi hi,puss på dej. Men det är ju allmänt och inte bara jag som blir frisk med rätt metod.

Inte röra:)

Jag brukar köra en lek med alla( innom viss kategori). Sätta på en viss film, och sen leka inte röra. Den är kanon. Får alltid bra resultat.

Gnäll

Att bli ompysslad av silverpilen när man är sjuk mmmmm säger jag bara. Fast lite tråkigt gnäll om mycket folk och toakö. Va fan tror man när det är första vardagen efter jul och ALLA lediga ska på bio och sen bad och bortskämda barn det är ju det folk gör i mellandagarna.Håll ut tills jobb och bostad...... Men skadan över gnäll är reparerat.

Pyssla.

Får se om "någon" kan komma ifrån och pyssla om mej lite idag:) Eller om jag får kurera mej själv. Ibland är det rätt skönt att va själv oxå när man är förkyld.

Sovit gott.

Sovit gott, och vakna.....förkyld! Inte så konstigt med tanke på att nästan alla runt mej är det eller håller på att bli. Men men ingen ide att gnälla utan bara acceptera och kurera sig. Det blir vitaminer och sömn så är det snart borta.

Lugnt.

Allt verkar lugnt och god natt mess är fått då får nog jag oxå sova utan stök:) Skönt med folk som blir snälla av smicker:)

Tycka och tänka.....

Visst kan man tycka och tänka hit och dit, men vill man ha förändring måste man prata! och visst kan man reta sig på olika saker men fortfarande måste man prata om något ska ske, det finns inte många tankeläsare. och visst kan jag oxå tycka det är korkat att gå på vissa ställen, bio tex när man klagar på pengar, men prata då med vederbörande istället. Det löser sig bättre då.Annars är man ju likadan som bara klagar men inget gör.Att man ska behöva lära vuxna........

Besök.

Haft besök:) och är nöjd och belåten. Fixat det mesta och hann med en del annat lattjo oxå. Det är perfekt att ha det så här, bara dom goda bitarna. allt tjafs lämnar jag åt blonda livet är underbart.

Fix och trix

Idag blir det att mysa med en kär vän. Lite ringa och fixa blir det oxå, verkar bli lite akutläge. Men det brukar lösa sig. Tur det är vardag fast nästan ingen jobbar i mellandagarna verkar det som. Lite marigt att få tag i myndigheter, men skam den som ger sig.

Oväder.

En del har visst problem med nätet efter stormen. Vad är det i jämnförelse med dom stackare som ännu inte har fått tillbaka strömmen. Vi har gjort oss väldigt utsatta så fort strömmen går, varför inte ha en kamin eller någon form av gasaggregat i varje lgh så man åtminstonde får värme och kan laga mat.Tv,internet och lyse kan man ju faktiskt va utan men värme är inte kul att va utan.Som tur är drabbades inte jag.......denna gång men nytt blåsoväder är på ingång så säker är man inte.

känsligt.

såååå känsligt det va då, tror det är för blont för att fatta.Tror aldrig liljeholmen tänds där så ingen fara:)Lite smicker så är det lugnt. Det kan ju va vem som helst he he.

Orkar......

Orkar jag dejta någon med barn? fast nästan alla i den här åldern har ju barn. Och är det en pappa som inte har sina barn ofta vore ju bra men vem vill ha en sån? Kan dom strunta i sina egna barn kan dom ju strunta i allt.Och vill man ha en sån idiot? nä, det är ju hur mycket dom har sina barn man kan "mäta" hur äkta dom är i känslor. Alla vettiga vill ju va med barnen så mycket som möjligt, det är ju bara se till sig själv hur man mådde när barnen inte va hos en, kan någon välja bort det frivilligt är ju inte känslorna rätt. Kan dom verkligen ha äkta känslor över huvud taget då? Nä det blir väl att dejta en med barn och hoppas på att barnen är någolunda ok:)Eller att det bara blir dejting ett tag och inget mer,det är jag ju ändå bäst på.

Hjälpt eller stjälpt.

Har man kostat på och fixat vinterdäck bör man få låna bilen, tjänster och gentjänster,men man måste ju ha körkort och bensinpengar. Samma som förra inlägget, hjälper man får man hjälp. Stjälper man blir man stjälpt.

Hjälpa varandra.

Ibland känner man för att bara säga nej när någon ber om hjälp. DÅ får man tänka på att en dag kanske man själv behöver hjälp. Ibland har man lust att be någon dra åt ......... för man är besviken,DÅ får man tänka på att alla är värda en andra chans, det kanske du själv behöver få en dag.. jag tycker man ska hjälpa och stötta när man har möjlighet för en dag kan det va jag eller nån i min närhet som behöver det och då skulle jag va tacksam för hjälp. Nu iväg och hjälpa genom att kolla vagnen efter stormens framfart.

Sovmorgon....not.

Gick och la mej sent igår, hade ju sovmorgon idag............trodde jag- Sju ringer en ilsken mobil, en vän i nöd.Vad gör man? jo åker till stockholm på ärende åt min körkortslösa vän.Så nu är jag hemma igen och precis när jag stänger lägenhetsdörren öppnar sig himlen, skönt att jag hann hem. Så nu sitter jag i värmen med kaffe och vörtbröd med julskinka.Ibland är livet bara helt underbart.

Så sant!


Bla,bla,bla.

You are my reason for tomorrow,jag är bara halv utan dej, har du verkligen ammat bla,bla går inte på`t , säg det till den som göre, men snäll vän kan jag va och lattjo ibland är bra. Varför förstöra ett vinnande koncept:). Och nu kan jag ju dejta en stilig,trevlig polis med barn varannan helg utan dåligt samvete.Kontrasten blir perfekt.

Bygger.

Sånna här dagar skulle man ha oftare, myst bara vi två hela dagen:) Det är sånna här dagar som gör att man orkar hjälpa med allt, samt nu efter allt fjortisbeteende förstår jag att det är lite brådis. Ingen orkar hur länge som helst och speciellt inte i den sitsen. Men nu har vi lite paus och bara vilar,pratar,skrattar och umgås. Bygger upp liksom.


Mys.

Juldan, det är ju en av dom bästa dagarna. En dag då man bara umgås utan stress eller matlagning. Äter lite här och lite där, godis och annat gott överallt. Mys,mys,mys hela dagen lång.

Fjortis.

Märker att en del beter sig som obstinat fjortis på självaste julafton.Blir ju inte direkt förvånad, vad mer kan man vänta sig. Och har ju hört att så är det jämt tyvärr, fjortisvarning! Förstår att en del vill bort så fort det går:(

<3

Har ätit så mycket god mat, desserter och godis så jag nästan spricker. Sen har vi lekt paketleken m.m Och många fina presenter fick jag oxå,men en är speciell:)En person VET vad jag vill ha och inte va det ljus stake av något slag utan en Laila Bagge ring som jag visa en utav våra träffar i Tälje. Jag bara ÄLSKAR den. Den står för så mycket mer än bara julklapp.Den gör att jag står ut med allt jobb och smussel:)Nu blir det slappa och jäsa och självklart pokerspel.

JUL!

JULAFTON! En dag full av värme och kärlek.Ja en hel del mat och lekar oxå förståss:) Fick en jättefin julklapp nu på morgonen som tur va ingen ljusstake av något slag. Nä det va mycket bättre än så. Nu ska jag göra Ris`la malta och sen träffa dom andra nära och kära. GOD JUL ALLA!

Önska.

Visst kan man önska sig vad som helst av tomten, men en del saker är bara att öppna ögonen och inte va så naiv, sluta tro på vuxensagor så får man det. jag är ganska hård men rättvis mot grannhuggaren och då kan jag önska mej smycken och annat som går att köpa istället:) ALLA andra har inte fel.

Smidigt.

Det gick smidigt att handla,fast det är jul. Fick en gåva jag skulle fått förut, men nu blev det ju en julklapp till åt mej, börjar få en rejäl hög så något bra måste jag gjort i år. Nu blir det matlagning och godis tillverkning för hela slanten, Mysigt när man hjälps åt. Sen blir det mys hela kvällen lång.Hugga gran ska vi ju såklart hinna oxå, jag vill göra allt tillsammans när förberedelserna görs det blir så mycket mer gemensam jul. Även om man kanske inte är på samma plats på själva julafton.

Tänk.

Tänk att behöva bo där man inte vill för man har inget annat,inget hem. Och tänk att fira jul när man känner att man inte riktigt passar in, kanske bara en känsla för att man vet att man inte varit ok men känslan räcker. Dom man firar med kanske inte alls tänker så.Tänk att inte känna gemenskap med dom man firar med. Det finns dom som har det så tyvärr. Hos oss är alla välkomna och vi försöker få dom att känna att dom tillhör vår gemenskap.Det är ju jul, vi kan kanske inte ge det hem dom vill men försöka ge en trevlig jul.

Det sista......

Idag blir det att hämta ett hjärta när jag får mess, handla den sista maten. Sen hem och laga all mat, lyssna på musik och mysa. Ikväll huggs granen och kläs samt slå in klapparna till älsklingar och hjärtan. En mysig och trevlig dag och kväll väntar på oss.

Granhuggare.

Det verkar som att det ordnar sig så det blir en lugn jul, bara en dag kvar att hålla tummarna för, eller kväll menar jag ju.Imorgon kommer min granhuggare och fixar gran:) Då ska jag bjuda på smarrig skinksmörgås.


Härliga dag.

äntligen hemma. Varit och julmyst samt handlat det sista julklapparna,dom man handlar när man redan är klar. Lämnat klappar till jobbet, hämtat ett gäng fårskinnstofflor som beställts till jul. fikat med en otroligt kär gammal vän och den hade en annan kär vän med sig som jag inte träffat på länge. Mycke skratt och gamla minnen blev det. Och jag fick otroligt vackra blommor av dom båda. Nu ska jag packa upp allt och sen ner till bästaste grannen och säga god jul för dom åker till varmare ställen över julen. Sen blir det nog lite softa i soffan och slå in lite klappar.

Ytliga.

ibland blir jag så förvånad över "Ytliga" människor. Så lite kan göra dom tjuriga och stingsliga, men så lite kan göra dom glada igen. Och ofta har både det tjuriga och det glada med bekräftelse och utseende att göra. Tjuriga för man missar ett samtal eller kommer lite försent men då räcker det med lite smicker så blir dom nöjda igen. Det är ganska roligt att se svängningarna och måste ju va lätt att lura och göra vad man vill bara man kan se nån i ögonen och smickra lite.Samtidigt kan det ju inte finnas så mycket djup då det räcker med ytliga ord för att få förlåtelse och kärlek. Kanske därför det oftast inte funkar för dom utan dom oftast "Flackar" runt och har kaos i livet.Dom blir kära i ord och inte i person. Lätt för andra att nttja/utnyttja när dom behöver något. Lite ord utan kraft men med blick och kanske en gåva så är allt ordnat.Kan inte annat än le:) Och tycka lite synd om.

Julmys.

Idag blir det julmys hela dagen. Först in och julhandla det sista och bara njuta av julruschen. Ikväll ska sista klapparna till vänner och bekanta slås in. Lite julfika hos en vän.Sista godiset ska göras (kola och mintkyssar). så morgondagen kan helt ägnas åt matlagning, julgranspyntning, klappinslagning till kära och kvällen avnjutas i lugn och ro med glögg och goda vänner, skratt och mys.natten blev lugn ibland kan vissa va vuxna och bita ihop:) Fast med smicker går allt med en del och då är det ju lätt att vända det ha ha.

Kalas

varit på underbart kalas:) och tycker det är skönt att softa i soffan efter dusch. Ska jag behöva ge mej ut igen bara för att en del är klantiga och inte kan hålla sig glada och till spelet över jul. Ja ja vad gör man.

Julen.

Igår blev en bra dag till slut, och kvällen än bättre. Det egen disagnade(inte jag) Pepparkakshuset hade JAG råkat stöta till så taket hamna lite snett:( men det fixa designern igår så nu är det fint igen:) Idag har vi firat lite med Budapest och annat gott, jag är duktig på att hitta saker att fira. Namnsdagar,födelsedagar förstås, glada besked m.m. ikväll ska jag fira igen men då födelsedag, så inga klappar blir inslagna ikväll, får slå in desto fler imorgon. Jag gillar att ge presenter men tycker igentligen det bästa med julen är att umgås med dom man tycker om i lugn och ro, själv behöver jag inte få en enda julklapp(fast jag har redan fått fem) för julen är för mej en tid för att visa omtanke,värme och kärlek till varandra.

Tvingat.

Fixat med papper, tvingat någon ringa soc om hjälp med det ena och andra. i jul är allt trögt. bakat budapest. Känner mej lite nyttig och dagen blev bra och fortsätter säkert så oxå. en sak i taget,en dag i taget så ordnar det sig. Måste bara ha lite tålamod rom byggdes inte på en dag. Dom säger ju att det går dubbelt så lång tid upp som det gick ner, så då tycker jag det faktiskt går fort för det tog fan så mycket längre tid ner. Men man kanske inte ska räkna tiden man var på botten:) Skit samma,kavla upp ärmarna och bit i det sura äpplet och klättra på är mitt råd.

Bra dag.

Vakna glad och pigg, käka frukost och läste tidning i lugn och ro. Kände att det blir en bra dag ända tills det ringde och nån tjafsa och stressa:( jag gillar inte det på morgonen.Och va fan är det att tjafsa om papper som kommit eller ej och xbox och fan vet allt.Gilla läget bara! En dag i taget lugnt och fint. Men det går att fixa och det blir kanske fortfarande en bra dag........kanske.

Måste.

Måste rensa bland kläderna, har för mycket. Jag har hur mycket plats som helst igentligen men nu är det fullt överallt.Skulle bara behöva tvätta strumpor och trosor på ett år resten räcker om jag använder allt.  Måste göra plats i åtminstonde en låda till andra:) Har slagit in paket till jobbarkompisarna, lökhackare från Tupperware, såååå bra produkt. Har ett gäng paket att slå in till syskonbarnen oxå men det får bli en annan kväll. Barn och barnbar och andra älsklingar slår jag alltid in kvällen före. nu blir det att rensa kläder och sen kolla tv och äta Napolionbakelse:)

Bara ljusen ska tändas, sen är det klart för julgästen:)


Fikadate.

Av olika anledningar blev det ingen lunchdate utan fikadate:) Diskutera julen så det funker och det inte blir bråk, svårt att fixa allt kring jul då alla är lediga. Och jag vill inte ha mer sällskap än planerat i jul. Sen tog vi en sväng till Biltema och köpte lite braha saker, frost spray till bilrutor bla. Sällskapet kolla på onyttiga saker som blinkar och låter och bara är balla att ha(som alla karlar gör). Sen hade jag inte tid mer tyckte jag. Har lagt ner tillräckligt med tid där för idag. Nu hoppas jag på en lugn kväll och att alla håller sig i skinnet och "offrar" sig så vi alla får en lugn jul.Kanske inte så kul men som man bäddar....... och får man inte den man älskar får man ta......  Thats it!

Vakna.

vaknade tidigt av mobilen, hade glömt att stänga av den:( Den som messa vet att jag stänger av eller har ljudlöst på när jag sover, men glömt det. Så nu har jag varit igång ett bra tag, känns ju bra att fått lite gjort redan:). Idag blir det lunchdate och prata framtids taktik. så det blir så smidigt som möjligt under jul och nyår. Allt står ju liksom stilla då i hela landet. Lite godistillverkning och julklapps inslagning blir det nog ikväll.

God natt sms.

Nu har jag fått gulliga sov gott sms och att allt är lugnt tända ljus och allt, skönt. Inget tjafs ikväll då. Då kan ju även jag sova ostört.. Ja jag vet inte vem av dom som är dummast, den lurade eller den som lurar. Ja ja får reda ut på lunchen imorgon.

Nya tag.

Haft pause nästan hela helgen förutom lite mess. Imorgon tar vi lunch och nya tag och peppning. . Känns skönt att ha haft en lugn och skön helg.

Njuta

Julpyntet framme,utan granen för den hugger vi alltid dan före. Städat och doft av första skinkan. Slagit in några av klapparna, alla är inhandlade men slå in dom blir till att ta några varje kväll.nu blir det glägg och gott framför tv:n

Medmänniska.

Att hjälpa en annan människa att "resa" sig är tids och tålamods krävande och känslomässigt jobbigt- Och ju närmare man står desto värre är det, finns det dessutom barn inblandade är det tufft. En person det gått lite snett för har ofta fått sig en törn när det gäller både självkänsla och självförtroende. Har dom inget jobb eller bostad är det ännu värre. Dom har inga pengar och måste kanske bo där dom inte vill och ställa upp på saker dom inte vill för att få mat och husrum. Att sitta i den sitsen är inte lätt och att försöka bygga upp sig själv under dom omständigheterna är jobbigt.Det blir många besvikelser och ofta ger dom upp på vägen. Att va den som ska peppa och stötta är oxå tufft, besvikelse efter besvikelse och ändå försöka pigga upp och hjälpa. Då måste man tänka på sig själv ibland så man inte själv tappar greppet, ta en pause på en dag eller två. Att veta att någon mår dåligt och måste bo där den inte vill, offra barn medans man reser sig, inte ha något jobb att gå till är jobbigt. Då får man tänka att med lite av min tid och tålamod kanske jag kan hjälpa. Ett jobb är en väldigt bra början, kanske någon i din närhet kan ge personen det, behöver inte va varje dag eller så mycket betalt bara det höjer självkänslan och får personen att känna sig nyttig och lite självständig.Kanske någon har en soffa som den kan sova på så den slipper bo där den inte vill, små saker kan va till stor hjälp och göra underverk.Och om det lyckas så är det värt all möda och tid man lagt ner. Att se en annan människa lyckas med din hjälp är underbart. Det kan man tänka på när det känns hopplöst:)Mer personligt än såhär blir det inte här, det blir nån annanstans.

Mysmorgon.

Vakna upp i ett julfint hem, ätit frukost i lugn och ro med tända ljus och mys. Känns härligt att veta att hela dagen går i lugnt och mysigt tempo. Ska bara njuta av jul och ledighet. Har hela veckan på mej till matlagning och godis kokning, i år blir det ingen stress jul, bara mys och trevligt.Dax att sätta på mobilen och se om det varit lugnt.

Glögg.

Julfint, glögg och så mycket bättre på tv:n. Vilken underbar kväll. Nu är jag värd att sitta här och njuta med alla ljus i lugn och ro. Mobilen stängs av och ingen stör min härliga stämmning- Imorgon blir det endast lite tvätt och sen bara slappa och känna julstämmning. Jul med alla nära och kära och god mat närmar sig:)

Besviken.

Blir besviken men det va väntat. Kan tänka mej hur besvikna andra blir. Jag vet ju hur det svänger av erfarenhet. Förstår inte hur den andra tänker som ställer sånna krav, barnens bästa först!. Och hur någon tänker som tror den kan "utpressa" mej "om jag inte får bo hos dej, måste jag ju......" Här MÅSTE man ställa upp på vissa krav för att få bo och dom är inte höga., men just nu för höga. Samt att man hjälper ingen genom att va för snäll, det stjälper mer. Men vi tar nya tag när deppen gått över.

Stannar hemma.

Det blev ingen konsert, jag åker inte om vissa inte åker, vet att det blir besvikelse men det är ju upp och ner just nu. Och se det vill dom inte ändå. Usch så sliten och snurrig, Bättre att det brakar där än på konserten. Pepparkakshus i all ära men fel familj tycker vissa barn:(

Pause.

Tog en liten rast från stöket och kolla lite bloggar och annat, har ju inte hunnit med sånt såhär inför jul. Då fick jag tips om att göra vildsvins lasagne. Har ju så mycket vildsvin från "min" jägare och göra lasagne på lite av det måste ju bli en hit, två favoriter i en:) Man kan få så mycket tips och råd av olika bloggar och det här va inte den vanliga matbloggen med recept. Så idag blir det vildsvins lasagne,en stor så det räcker till att frysa oxå.

Konsert.

Städar och fejar, tagit fram julkartongerna. Kanske om jag orkar blir det julkonsert i kyrka. Låter lockande men långt en kväll som denna. Får se vad somfaller in, skönt att bara sitta och njuta med glögg i ett juligt hem också:)

Jag ser det snöar.......

Helt underbart med snö, det blir vitt och ljust samt julstämmning. Passar så himla bra idag när det ska pyntas inför jul.I helgen ska jag bara pynta, städa och mysa. Resten av julstöket som godis tillverkning och mat blir i veckan. Jag älskar dessa förberedelser inför julen, helt underbart.

Mobil.

Så va dex igen......... får nog stänga av mobilen inatt. orkar inte va psykolog ikväll jag har ju varit det typ hela dan redan, eller kan jag det. Min sons ord klingar i örat.

värmde.

Kollar på Hjältegalan och gråter av rördhet. Mitt i allt ringer min son, "vad gör du?" gråter till hjältegalan svarar jag, "Vad är det för skit" En gala där dom hedrar vanliga människor som ställer upp för andra och inte är så ego och som ingriper utan att bara tänka på sig själv svara jag lite syrligt, "Som du då mamma, det gör ju alltid du". Inte grät jag mindre precis Jag har inte gjort några hjältedåd men att höra dom orden gjorde att jag kände mej som en. Dom orden värmde rejält.

Lång dag.

Äntligen hemma! det blev en lång och trevlig dag.inte bara ben som blev fina:) Bil oxå samt ätit gott,skrattat och myst.Nu blir det Hjälte galan och lite gott att äta och dricka.

Nice.

Idag blir det att åka iväg en sväng norrut,fast inte så långt. Lunch med trevlig står bla på schemat. Helgen kommer att gå i julförberedelsens tecken,mys på hög nivå.det blir en mysig och nice helg. Längtar att ta fram julstaden som lyser så fint.

Slipa.

Imorgon är det dax att få fina ben till jul:) Ska slipa dom, raka är jobbigt och måste göras ofta för att ha lena ben, vax är väl ok men slipa blir det lite extra eftersom det slipar både hår och torr hud m.m. Det blir som en djup peeling på benen.Efteråt är benen lika lena som en barnstjärt hi hi.

Plättar.

vad är skillnaden på plättar och pannkaka ,mer än storleken? Ja det fråga jag en ikväll men den kunde inte svara:) Ja jag själv tycker oxå plättar är godare men kan inte heller svara när jag vet att det är samma smet. Konstigt.

Ensam.

Helt själv, så skönt. Kanske det kommer besök men just nu är jag själv, och just nu är det skönt att va själv. Träffade ännu en gång en gammal vän och prata minnen,skvaller och världsliga problem.då är det skönt att bara sitta ensam och sortera allt:)


Ha ha

Ett gift par i 60-års åldern firade sin 40-åriga bröllopsdag på en lugn, romantisk liten restaurang. Plötsligt dök en liten vacker fe upp. Hon sa: "För att ni är ett exemplariskt gift par och för att ni är kärleksfulla mot varandra, så kommer jag att ge er båda varsin önskan."
Hustrun svarade "Åh, jag vill resa runt i världen med min älskade make",Vips dök 2 biljetter upp i hennes hand.
Maken tänk......te efter en stund: "Ett tillfälle som detta kommer aldrig igen. Jag är ledsen min kärlek, men min önskan är att ha en hustru 30 år yngre än jag själv."

Hustrun och fen blev djupt besvikna, men en önskan är en önskan. Så fen viftade med trollspöt och poof! Mannen blev 93 år gammal.

Sensmoralen i denna historia: Män är otacksamma jävlar ska komma ihåg att även féer är kvinnor... ;)

redaktion@osp.nu

Sitter och dricker kaffe och läser sn och ÖSP. Då läser jag att min älskade mamma är nominerad till årets Trosabo med motiveringen "En fantastisk dagmamma för flera generationer barn. Alltid glad och engagerad.Älskad av alla" Det är min mamma det och kunde inte stämma bättre. Man kan rösta genom att skicka ett mail med sin röst samt sitt namn och adress till redaktion@osp.nu. Rösta du med.Gun Ågren heter hon, dom som inte vet:)

Prommis.

Det blev ingen bandy idag, jag som skulle springa av mej julbordet. Så det blev en lång rask promenad istället.Fast det dugga va det väldigt skönt att röra på sig efter att tryckt i sig btyp en veckas mat:)Ena bilen såld idag oxå bara två till att sälja:). En helt underbar dag med andra ord.

Snuttis.

Varit och ätit ett väldigt gott Julbord med mycket trevligt sällskap.Och en viss person kalla mej snuttis:) Hur länge sen va inte det.Lottis, snuttis varför tror killar att allt som slutar med is är smicker? Låter som ett barn men hört att barn ibland är med i tankarna.

Julbord.

julbord idag, jag vet att jag skrev att jag inte gilla det. Men det här julbordet är gjort till idag och har endast EN sittning så det är inget uppvärmt och inget som åker in och ut i kylarna utan allt är nytt och fräscht. Det är en jäkla skillnad.Lite dyrare men så himla mycket bättre och mindre baciller:) Och nej jag har inte bacillskräck, har bara jobbat på julbord det räcker.

Fjortis.

Såg nu att en vän försvunnit på FB, antingen har det bara råkat eller så har allt hemlighetsmakeri avslöjats, för mej spelar det faktiskt ingen roll vilket. Får man ändå inget utbyre utan bara naivt fjortis fjanteri så kan det ju lika gärna va. Och jag kan bli vän med..... andra.

Missat.

Jag älskar jul och lucia och allt runt omkring. Men när man har stora barn blir det inte detsamma. Alla jul och Lucia uppvisningar barnen va så stolta över att man kom och såg, visst fanns i början en baksida eftersom dom va besvikna att pappa inte kom men det blev en vana och då mindre ledsamt........trodde jag. Det är svårt att va både mamma och pappa.Jag tror deras far idag ångrar sig djupt då kontakten inte är som för andra pappor, men som mamma vinner man ju mer kontakt och mer sammanhållning med barnen när dom typ bara har en.Att inte se sina barn och sen barnbarn växa upp måste kännas som en extrem förlust och ge en ordentlig ånger för hur man varit, Tiden går inte att ta tillbaka, det som är missat förblir missat.

Lugn och ro.

Så skönt! Har bestämmt att på kvällarna är det tyst, allt kan tas på dagen eftersom vi oftast är lediga då och på kvällen är det vila om inget speciellt händer.Jag måste få lugn och ro och ro om mej själv ibland oxå. Och på kvällarna är det skönt att få softa i soffan. Nu blir det Luciafika med Lussebullar och tända ljus,hög mysfaktor.

Vänta.

Att sitta och vänta på besiktning är ju inte det roligaste, vänta överhuvudet taget är tråkigt. Men det underlättar när man vet att det blir roligt efteråt. När man sitter själv och inte mycket att göra blir det lätt att man funderar. Och jag funderade på min vän som aldrig lyft ett finger mot en tjej och nu visst är anklagad för just det. Jag tror inte på det för det har aldrig hänt förr och dom umgås fortfarande, men vilka förödande konsekvenser det blir. Hela byn som gud glömde ser ju honom som det, och hur försvarar man sig mot sånt?Om man inte känner personen så tror man nog på blåmärken och snack. Och i så små byar blir det ju större och större från mun till mun.Och det kommer ju från "offret"själv, usch.Att sitta i en redan jobbig sits och sen få benen undanslagna gång på gång av den som ska stötta måste va tufft, samtidigt förstår jag inte att man accepterar det men det finns ju en smart anledning till det med......säkert, fast jag inte tycker så.Det är hemskt mot personen ifråga och det är hemskt mot alla som faktiskt får stryk och inte blir trodd. Fick höra det från annan och då va det större och värre. Så jag vet............

Tisdag.

idag blir det att besikta bil (inte min) jag har en hel drös människor som vill att jag besiktar deras bilar för att det blir få tvåor av någon anledning:) Och efter gårdagens träff så blir det ju shopping oxå(Tack......) säger bara hej till denna underbara Tisdag.

ROS!

Precis när maten (vildsvin med kantarellsås) va klar ringde det på dörren,suck. Gissa vad förvånad jag blev när det stod en med en blomkvast i handen. "Tack för hjälpen" ros, det är inte illa på en måndag.Och då hjälper man ju gärna till om man får blommor.

Lönar sig.

Trodde jag skulle va tvungen att åka till Nynäshamnstrakten. Det är väl en av sveriges tråkigaste.Dit åker man ju liksom bara till om man ska till Gotland annars känns det hållet helt fel.Men jag fick åka till en annan tråkig plats, byn som gud glömde, ja ett litet plus har den, mitt barnbarn och dotra . men det hjälpte ju inte idag.Fast för så mycket klirr i kassan kan jag ju åka lite.Och trevligt blev det och gott fika om än lite stressigt och stirrigt.Förstår inte hur det gick till det här men har man "fyra"som hjälper en så drar man väl in mer än en ha ha. Jag har suttit i sitsen förr och VET att va hård och hålla huvudet kallt, OCH det lönade sig.....för mej i alla fall:) Och kortare väg blev det oxå även om stället är minst lika tråkigt. Nu kör vi vidare, jag har lovat både äldre och yngre att det går.och hoppet är ju sista som försvinner. och för min skull är det ju lättare eftersom känslorna inte finns.

Hopp

Sovit bra och nu iväg och träffa....... och få lite pengar för gammalt. Tillskott i kassanär aldrig fel.Speciellt om man typ gett upp dom och inte räknar med det.Men som sagt det finns hopp om allt:)

Kanondag.

Det finns bättre dar och sämre dar och sen finns det kanondag som idag. Har umgåtts med härligt folk, ätit och fikat gott hela långa dagen med brasan sprakande. Älskar öppen spis med sprakande eld när det är kallt och ruggigt ute. Mer finns .........:)Någon annanstans ni vet.

Kvällen.

Vilken kväll! Knappt sovit. Det va mycket glädje,sorg,skratt och gråt om vart annat.Mycke snurra i tankarna och störde sömnen..Mycket blev sagt och mycket blev klart.Åkte en sväng oxå, det va halkvarning men inte märkte jag något,antinngen va det falskt alarm eller så har jag superdäck. Smaskiga detaljer får ni nån annanstans:)

FB!

Julafton med tjejerna....... vi har det så trevligt och nu utgång. Dom gav mej en bra ide, skriva på anteckningar på FB istället, ja självklart blir bloggen kvar men ibland vill man skriva väldigt personligt och då passar FB bra, där är bara vänner som läser:) Nu fortsätter kvällen.

Sätta sig högt.

Ja det va ju synd att en del sätter sig högre än andra, det blir lite ensamt när det kommer problem. Jag vet exakt hur man gör, har varit där och lyckats fixa det:)Kunde hjälpt till om någon varit snäll, Men är man kaxig får man åka till verkstad. Nu fixa till lilla julafton.

Ha ha 2

En man bor själv på en gård, han skriver till sin son som sitter i fängelse: - Jag kan inte odla potatis i år. Jag är för gammal för att gräva upp åkern. Snart så får han ett brev tillbaks från sonen. - Du kan inte gräva i åkern, det var där jag grävde ner liken!!! Nästa morgon kom folk från Polisen. De grävde upp hela åkern men hittade ingenting. Snart får bonden ett brev igen. - Nu farsan kan du sätta potatis. Det var det bästa jag kunde göra härifrån haha

Ha ha

När bonden var inne till stan för att göra ärenden blev han uppringd av drängen som var helt hysterisk: - Jag har kört på en grisjävel med lastbilen och han skriker å skriker, tror han brutit ett ben , lyckades bonden höra från drängen i all panik! - Låt inte den stackarn plågas i onödan, sa bonden. Det ligger en pistol under förarsätet på lastbilen. Ta den och skjut honom i huvudet. - PANG!!! hördes det. - Okej, sa drängen lite lugnare, vad gör jag nu med motorcykeln som snutjäveln åkte på då?

Full rulle.

Full rulle idag! Baka Budapest till brorsan som fyller år, sen blir det "Lilla Julafton" med tjejerna. Alltid trevligt men en stol är för evigt tom så det blir inte som vanligt.Men vi har bestämt att göra det så bra som möjlig.Maila ett kort till dom blå, för nu är det till och med person så inga tvivel finns he he och "osynlig" märkning finns he he.(Fast jag redan fått en modernare variant som plåster av ......)

Storkock.

Nu finns det massa färdig mat i frysen så Mr hungrig kan äta Även när jag inte kan stå till tjänst.:)En hel del matlådor blev det. Vildsvin med kantarellsås, Massa Lasagne Och massa Köttfärssås. Gjorde lite storkock nu när jag va på g. Nu blir det softa i soffan eller sängen och glo på en film.

Lasagne.

Brukar inte falla för smicker, men när någon tittar djupt en djupt i ögonen och säger "Åhhh vad jag saknat din lasagne" då kan jag ställa upp och göra en:) Så nu står den i ugnen och sen in i frysen så den finns när smickraren vill ha. När det gäller mat och bak behöver jag inte smickras för att göra någon till viljes. speciellt inte så matglad smickrare som verkligen äter med glädje Och jag vet att han smickrar alla för en bit mat ha ha.

Nice dag.

Åhhh vilken underbar dag! Lunch och mycket prat och skratt,lite strosa på stan. Sen va sällskapet tvungen att åka. Och då, då gick jag en sväng med trevligt folk jag mött och fortsatte shoppa och tog en fika oxå mycket skratt och trevligt. Trodde jag skulle komma hem vid typ fyra-fem men kom inte hem förrän efter sju.Nu blir det Vildsvin och kantarellsås och mys.

Möts.

Idag blir det Tälje med lunch och shopping. vi åker halva vägen var och möts. Gillar ju skärholmen bättre men,men det blir nog bra det här med. Har igentligen inget jag SKA shoppa men något brukar jag hitta ändå, Och när man inte måste ha något slipper man ju stressen att leta efter rätt och kan mysa med långlunch:)

Hopp i säng.

Nä dax att stänga av psykologlinjen och hoppa i säng så jag är pigg imorgon. Shopping och luncträff står på schemat:) Och Fredag på det,härligt.

Praktiskt.

Om man bara vill en sak och inte massa tjafs så är ju upptagna bäst. Men då kommer det moraliska in i bilden. Så då tar man nån som är upptagen med nån som oxå brukar roa sig på sidan om. Måste ju va det perfekta så länge inte "leksaken" helt plötsligt vill byta. Då får man se till att det inte blir så. Hmm ibland svårt hur man än gör.

Psykolog.

Om jag tog betalt för psykolog samtal, förmedling och planering för spel samt hemlighetsmakeri skulle jag va miljonär nu. Fast hemlighets makeriet står ju inte jag för förstås.Varför kan inte vuxna människor vara vuxna och sluta trampa på varandra och spela spel för att hämnas och va värst/bäst, såra mest och vinna mest, alla blir förlorare i slutet.Men det klart jag är van vid demoner och röster i huvudet, dock inte i mitt huvud som tur är.

Julbord.

Julbord, ska äta på jobbet och hemma inget mer. Har man som jag jobbat på restaurang under julbordstider blir det oftast att man inte går ut och betalar dom pengarna för att äta det. Jag kan äta på restaurangens absolut första sittning men det tycker jag är för tidigt och sen äter jag inte av den bakteriehärd mer.På jobbet har dom EN sittning och inget mer, allt är färskt och nylagat som det ska va,Vilket man inte kan va säker på vid många andra julbord.Mat som åker in och ut i kylarna, människor som hostat och snörvlat över maten m.m usch!

Trött

Det blev en tidig kväll igår, va så trött efter allt från läkarbesök,fikabesök och konstiga saker. Resultatet blir att jag vaknar tidigt fast jag har sovmorgon.Då hinner jag kanske med en hel del idag som städa tex:)

Läkare.

Varit på ännu ett läkarbesök,suck. Men desto roligare när jag kom hem och det satt nån och vänta i trappen för att få lite kaffe:) ja saffransbulle oxå förstås. Får se om det blir lunch oxå,fläsk med löksås och dusch förstås. Ikväll blir det Innebandy så jag bränner lite fett. Nä nu ska jag va lite social.

Mysigt

Det är mysigt att ligga tätt omslingrad, mysigt att bre ut sig själv oxå men mysigast är att få ligga kvar i sängen på morgonen och se andra gå upp medans det är mörkt och veta att man inte har någon brådska upp:)Och sen ta en långfrukost i lugn och ro.

Ha ha

Så jäkla skön story.
Jag var på ICA köpte en säck Doggy hundmat till min hund, i kön bakom mig frågade en kvinna bakom mig om jag hade en hund. Varför skulle jag annars vara att köpa hund mat, eller hur?? Så impulsivt sa jag att nej, jag har inte en hund, jag ska börja på min Purina Diet igen, och att jag förmodligen inte borde det efterso...m jag hamnade på sjukhuset sista gången men att jag hade... gått ner 25 kilo inna...n ......jag vaknade...... på intensiven ... med omfattande vård, med massa slangar, nålar och näringslösning i båda armarna. Jag berättade för henne att det var i egentligen en perfekt kost och allt du behöver göra är ladda dina fickor med Doggy hundmat och helt enkelt äta en eller två varje gång du känner dig hungrig. Maten är klar näringsmässigt så det fungerar bra och jag tänkte försöka igen. (Jag måste nämna att praktiskt taget alla i kön nu lyssnade glatt på min historia.) Skräckslagen frågade hon om jag hamnade på intensivvård, eftersom hundmaten förgiftad mig. Jag sa till henne nej, jag klev av en trottoarkant för att sniffa en pudel i rumpan och en bil körde på mig. Jag trodde att killen bakom henne skulle få en hjärtattack, han skrattade så mycket. Tänk på på vad du frågar mig och vara beredd på mitt svar. Jag har all tid i världen att tänka på galna saker att säga! Nu när du har läst det jag måste erkänna, kopierade jag den från någon annan .. dela och göra någon annan glad idag :)

Peka med hela handen.

Vill jag ha förändring pekar jag med hela handen och viker mej inte förän jag ser förändringen på mej själv eller omgivningen.Ibland förlorar man något för att få något och ibland accepterar inte omgivningen förändringen och då missar man det. Men om man vill ha förändring så va ju det som va inte bra och vad gör det då att missa?Har man drömmar och mål måste man gå mot det inte stanna och bara drömma.Oftast kostar det men belöningen brukar bli mer:)

Gevalia.

Gårdagen vart inte riktigt som planerat. Fick oväntat besök så det blev till att bjuda på Gevalia:) och middag. Sen kolla vi vagnen och senare bar det iväg till Järna i halkan.Som tur va va brasan tänd när jag till slut landa i soffan med glögg och ännu trevligare sällskap hmmm, livet är bra.

Husfriden.

Ska man gå med på hemlighets makeri? jag menar det är ju vuxna människor. Men för husfriden och spelet verkar det lugnast men töntigt att det ska behövas.Träffas ska man väl kunna göra utan tjafs med dom banden tycker jag. Men så länge jag inte blir lidande får jag väl följa spelets regler......för husfriden.

!

Att förlåta betyder inte att du accepterar det någon gjort mot dig. Att förlåta är att frigöra dig själv från negativ anknytning. Släpp taget om det som varit.

Promenad.

Tar det bara lugnt idag, skönt med sånna dagar oxå. Ikväll blir det mys framför brasan det är härligt den här tiden på året. Promenad blir det nog under dagen då vädret är soligt och skönt. Lite taktiksamtal blir det nog oxå,suck. men vad gör man inte för att en del ska må bra:) Och då blir det ju lugnare oxå....oftast.

Fika.

Varit på dansuppvisning,jättebra sen tog vi adventsfika på Marsipangården,mums. Nu på kvällen blev det softa med oxfile och potatisgratäng. Mobilen har varit Någolunda tyst på sånär ett par timmar på eftermiddagen......skönt:) En mysig bra och god dag och kväll.

Tjafsigt.

Lite tjafsigt med varannan dag, men otroligt skönt att få lite andrum. Löjligt, barnsligt med spel och hämnd men inte min huvudvärk.

Planerat.

Gårkvällen blev inte som planerat:( fick värk och va tvungen att stanna hemma, slapp pling plong taxi i alla fall. Trodde ett tag jag skulle få åka det,så lite bra va det. Skönt med sällskap här hemma i alla fall. Nu är jag lite seg efter all medicin men repar mig nog snart.Skulle ju fixa tillbaka mixerbord m.m men det får ordnas med ett samtal:)Idag ska vi gå på min brorsdotters dansuppvisning:) Det är mycke juluppvisningar nu, det är mysigt.

Laddar.

Har inte gjort mycket idag, sov ett par timmar. Fast natten va kanon så sover man inte så bra på jobbet. Nu laddar vi för att orka kvällen ha ha. Inga tårtor med på kalaset.

Kanon.

Gårkvällen blev kanon,natten med. Nu har vi ätit mysfrukost och jag ska ta tag i dagen så någonting blir gjort.Fast jag är faktiskt ganska trött, blir kanske en skön tupplur feamåt dagen.

Min dag.

Idag blir det läkarbesök, har fyra denna månad:( men dom kanske kommer på något bra. I eftermiddag blir det julmarknad på jobbet, klart mysigaste marknaden. Då den inte är för allmänheten blir det lagom med folk. Mycket fina saker, god mat och trevligt.Kvällen blir nog mys i soffan.

Kontrolant.

Bullarna klara,middag intagen. Fick ett mess idag "vad gör du" jag svara "Inget" fast jag hade massa på g. "Kan du hämta mej vid Tullgårn?" jag svara "När" "Typ nu jag står här" Hmm bussen går från tälje varför väntar man med att messa tills man kommer dit? Jo för det kom på en kontrollant och busschafförerna kollar ju inte sms biljetter så bra men det gör kontrolanter:) Varför blir jag inte förvånad ha ha.

Stor deg.

Bakat ut en STOR deg lussebullar, några vanliga och några med mandelmassa i så nu räcker det till jul(hoppas jag) Har lovat mig en stressfri jul i år. Julklappar check! Bullar check, maten hmmm kan jag ju inte göra än. Och känner jag mej själv hittar jag säkert några julklappar till men jag behöver ju inte springa och leta, jag har ju ett gäng att köpa till, så är det med stor släkt. Men roligt är det.Är ju ledig dagarna före jul så jag hinner maten utan stress oxå.

Lång frukost.

Haft en mysig morgon med långfrukost. Snart kommer fika besök. Känner mej lite speciell när fikabesöket gör sig besväret att komma hit en sån blåsig och träkig dag när man helst vill va inne och mysa. Trevligt ska det bli. Får se om det blir bullbak senare oxå.

RSS 2.0