Soft dag.

Dagen har varit väldigt lugn och skön. Tog en sväng ner på byn och gjorde ärenden, kolla tv och softa hela dan det blev inte ens några lussebullar gjorda.På kvällen va det Innebandy som vanligt och när jag kom hem va jag inte ensam, trevligt med lite sällskap. Nu ska vi softa vidare och kolla tv.

Trevligt, trevligt.

När jag jobba på ett annat ställe fast med samma huvudman, hade jag en väldigt trevlig manlig arbetskamrat, vi hade väldigt kul ihop så ibland va jag på jobbet utan att jag jobba:) Det va liksom roligare än hemma vilket säger en del hur roligt det va. Han flytta utomlands och jag bytte ställe:( men nu är han tillbaka efter nästan fyra år yippi vad kul.Ännu ett skäl till att få börja jobba mer, fast igentligen inte, situationen är ju lite annorlunda så nu behöver jag ju inte "jobba" för att........

Surrat.

Suttit uppe och snackat i mobilen halva natten så nu är jag helt plötsligt pigg, men många funderingar redde vi ut ha ha. Tur jag är ledig utan måsten imorgon så jag kan sova länge. Tiden går fort när man löser värdsliga saker och annat smått och gott.

:)

Livet är för kort för att slarvas bort. Älska de människor som behandlar dig väl. Välj bort de som inte gör det. Tro på att det finns en orsak till allt som sker. Om du får en chans till, så grip tag i den med båda händerna. Om det ändrar ditt liv, så låt det ske! Ingen har sagt att livet ska vara lätt!

Urtrevligt.

Har haft en urtrevlig dag med fika och strosa i Tälje med manligt sällskap. Utan stress,kolla tiden och över axeln utan bara lugnt och mysigt.Shoppade bara lite musik, kolla inte ens skor eller kläder. På eftermiddagen har jag inte gjort ett skit mer än nödvändigt och nu blir det soffan med gottis och tv.

Hemligt.

Hemligt! Nä då är det inte äkta vad det än är/blir. Gillar inte hemligt har det en gång varit byts det mot annat hemligt, tror det är sjukligt för en del.Nu finns det ju dejtingsida för dom som vill ha prassel.

TV utan komentarer.

Mycke mat blev det.....över. Bra då slipper jag laga mat nån dag och ändå äta gott. Stängde av mobilen satte mej i soffan och njöt av CSI utan några komentarer eller andra störningar,det är lyx. Skönt att bara kunna stänga av och softa.Nu blir det dusch innan Criminal mindes.Mysig tv-kväll behöver man ibland.

Lunchdate.

Haft en mysig dag med lunchdate, det blev mycket prat om världsliga och privata problem men väldigt mycket skratt oxå. Ibland behöver man få skratta åt andra och inte bara åt sina egna dumheter (som är många).Kvällen blir lugn och bara njuta av ljus, god mat och förhoppningsvis bra tv.Annars finns det ju en hel del filmer.

Hjälpa.

Det är lätt att stå brevid och va hård, men jag vet själv hur jag faller för "tyck synd om mej tal"  ( utan ens känslor inblandat) då är det ju ännu värre att stå emot med känslor. Fast det är ju alltid lättare att hjälpa om känslor inte finns, mer rakt på sak och inget tjafs och lättare att stänga av mobil m.m.

Lergryta.......igen.

Nu är det dax att damma av 90-talets lergryta när man ska laga mat. Min läkare sa det oxå för ett tag sen att "Nu när lergrytan är populär igen så köp en sån det är bra mat för dej" Han visste ju inte att min stod där hemma så gott som ny fortfarande.Så nu köpte jag en kokbok för lergrytor när småtjejerna sålde jultidningar. Vilka goda härliga recept,mums.Fettsnålt,smakrikt och bra för magen kan det bli bättre?

Mys.

Vinden viner,nybadad och massa gott framdukat. Ljusen tända och bra på tv. Kvällen lika mysig som helgen. Jag gillar alla årstider och dess olika fördelar.

:)

Underbart mysig dag. Har umgåtts med dom bästa och bara myst hela dagen. Nu har alla gått hem och jag är ensam och ska njuta i soffan och tänka på helgen. Satte på mobilen först nu och mycket riktigt många mess suck. Om spel och varför och noveller om vad som skulle varit och varför man gör som man gör m.m. Inte intresserad liksom. En gång -ingen gång, två gånger-misstag och det vill jag inte sörru. Stötta och snäll men där går gränsen. Håll dej till spelet har jag sagt.

Gröt.

Mysig adventfrukost med Tomte gröt och lussebulle med hjärtat.Kan dagen börja bättre?not. Nu blir det snart göra sig iordning och gå ner på byn för marknad och mysfika. Underbara advent.

Middag,

Middag med barn blir alltid lite tidiga, men väldigt trevliga och livfulla. Nu ska jag och älsklingen göra oss iordning och mysa lite, Vi får passa på när man är själva. "Inneboende är ju iväg på obestämd tid (som inte brukar bli så länge). Imorgon blir det marknad och mys med adventsfika och shopping.

Advent.

Maten klar och gardinerna på plats.Glöggen redo,pepparkakor och ädelost till glöggen mums. Älsklingen badad och fin nu kan gästerna komma för adventmys.


Slutar gå.

Nu är degen på jäsning, stakarna framtagna:) ska kolla så dom fungerar. Det blir en mysig dag och kväll. Får nog stänga av mobilen ikväll med så det är lugnt, det brukar ju inte ta så lång tid innan det blir kaos och nån vill ha skjuss, bara hoppas det blir innan tågen slutar gå.

Bullbak.

Sovit som en prinsessa inatt, som tur va kom ju värmekamraten så det blev tyst på luren, jävla spel.Sen har man ju en dotter man kan bli ett mindre nerv vrak på, suck. Idag blir en lycklig dag med bullbak och älsklingen,ikväll blir det en liten middagsbjudning i lugn och ro. Nice.

Låg nivå.

Trodde det bara va ungdomar som använde FB som slagplank.Fick mail av en sk VUXEN att jag inte skulle bli förvånad över konversasioner på FB mellan två VUXNA." Det är bara ett sätt att hämnas och ett spel från min sida" Man ska ju aldrig sluta förvånas men blir det ofta ändå och man undrar vilken nivå det ligger på. Dom man vill umgås med gör man det med dom andra skiter man i, spela ett spel? så barnsligt och lågt men ändå så vet jag att det är just spel hela tiden. Inte konstigt det inte blir bra om man inte har lit och hela tiden ska ge igen.Det blir inget slut då, det bara stegrar och ingen mår bra.

Shoppat.

Har jobbat natt första gången sen sjukskrivningen, det blir ju inte så många på en halvtid. Sen åkte jag och shoppa. Sen lång tid tillbaka är en person skyldig mig pengar, för några veckor sen va en äldre och laga bilen, ha då fick jag en liten del av pengarna och det kommer mera thi hi.Så nu va jag och shoppa upp dom på bara saker jag vill ha men absolut inte behöver.Så underbart med bilen full utan att ha rört lönen.

Finner inga ord.


Orättvist.

Jag kan inte sova, hur ska det då va för familjen? Allt som rör sig i mitt huvud som varför?, ofattbart,hemskt, ledsamt m.m Allt det är sååååååååååååååååå mycket värre för familjen.Jag kan inte ens föreställa mej hur det är för dom, hur dom mår och hur jobbigt det måste va, Säger bara usch fy och jävlar vad livet är orättvist.

Jobbet.

Varit på jobbet och haft konferans och sen handledning, jag bara älskar att få lära sig och utveklas. Lite sen lunch och snack blev det oxå. Hör och häpnad när jag fick veta att en hmm bekant kan man kalla det förut jobba i samma by som mej. Jag sa INTE att jag visste vem det va för det va pinsamt.Jag vet ju att samma sak hade hänt i byn som gud glömde och det visste visst alla andra med, det dom tur va inte visste va en gemensam nämnare med mej.Fegt av mej att låtsas som inget men jag skämdes faktiskt, Det va sån förakt i deras röster.Jag sa ingenting, bara lyssna och titta i taket.

Gud finns inte.

Igår va jag trött, hela dagen. Ingen energi alls, gick och la mej tidigt. Det tar på krafterna detta pendlande med känslor, ena dagen sorg för att nästa försöka va glad och trevlig på födelsedagar och dop. Vetskapen om att inget är som vanligt för en del och ändå ska man försöka va som vanligt. Tankarna som kommer och går om det ofattbara det tar all energi och lust i höstmörkret. Den tunga dagen är snart här, jag vill inte! Då blir det så märkbart att det hänt, att det är så.För mej kommer allt nästan bli som vanligt igen men för en del är allt upp och nervänt, det är dom jag tänker på, dom jag lider med, dom jag sänder mina tankar och kramar till. Visst är jag ledsen och fattar inte men hur är det då för dom? Helt ofattbart och tomt. Livet är inte rättvist och jag har än en gång fått till mig att gud inte finns.

Slödag.

Inte gjort mycket idag inte, ganska skönt när det inte är någon toppendag med värken. Nu är snart middagen klar och efter det blir det baka lussebullar till advent.

Kärringdoft.

Varit på Ljusparty och handlat väldoftande ljus. Gillar doftljus sålänge dom inte stinker kärringparfym som billigt skit ofta gör, då får jag huvudvärk.Nu har jag så det räcker ett bra tag. Såg en snygg ljusstake oxå men den va inte billig så måste tänka på vart jag kan ha den, har ju så många fotogenlampor(17) och oljeljustakar(13)och en del ljusstakar så det får nog inte plats fler:) Kanske i gästrummet men då måste ju gästen gilla den.tog hem katalog för att visa, han gillar ju ljus i alla fall så det är goda chanser hi hi.

Maskiner.

Diskmaskinen och tvättmaskinen igång skönt med maskiner som jobbar åt en, sen kanske jag kan flirta så jag slipper plocka ur dom oxå.Då går det ju fort och är lätt att diska och tvätta:)

Ljusparty.

Hmmm hur blev det så mycket väskor i min hall? Tur rummet nästan är klart så dom kan fortsätta in där väldigt rörigt. Vet vad jag har att göra idag då, ja inte tänker JAG packa upp men restan av lgh behöver ju fixas lite. Blir till att va hemma och fixa,fika och prata minsann.Ikväll blir det ljusparty i höstmörkret.

!!!!!!!!!!!

Man kan inte hjälpa någon man inte får tag i. Då spelar det ju ingen roll hur många som vill hjälpa.

Skön dag.

skön och avslappnad söndag. Fixat och trixat lite hemma. Fick oväntat besök från stora stan som hade varit på kalas i lilla byn. Hade jag vetat det hade jag bjudit på middag nu blev det bara gevalia för kaffebröd va dom fulla med redan. Kvällen kommer jag tillbringa i soffan med massa gott och tv som sällskap.

Börja om.

Att börja om är nog bra när något gått fel. Men man bör nog stanna upp och reda ut och göra rätt innan man går vidare. Sätta locket på och bara fortsätta är nog mer en senväg än genväg. Det går nog ett tag sen kommer samvetet ikapp och då är man raskt tillbaka igen. Ta allt på en gång istället för att vänta är mitt motto.Innan allt är klart kan man inte helhjärtat fortsätta, det finns då alltid med en som en skugga.

Sluta va lat.

Idag ska rummet bli klart! Vet ju aldrig vad som händer och rummet måste göras.Ser mer ut som förråd nu än ett beboligt rum.Dax att sluta va så lat och sätta fart.Kan ju bli riktigt trvligt därinne om man bara anstränger sig lite.

Har aldrig förstått.

Har aldrig förstått det här med att bråka. Jag har bråkat med mina barn för att dom som tonåringar inte acceptera gränser men med vuxna, nä. Jag kan bli sur och inte tycka som dom men det är ju lika mycket deras rätt att tycka som min och så pratar man och kommer fram till det som är bäst för ändamålet. Men skrika och säga dumma saker till vänner/släkt/partners sårar bara och löser inget problem. Det är ju människor man älskar och respekterar och som förhoppningsvis gör det tillbaka. Varför bråka och bete sig dumt till dom? Jag håller på mottot " behandla andra......." Då blir det inte bråk och stök men ibland sårar man med sanningen fast det är bättre att såra med sanning än att göra nån glad med en lögn,sanningen kommer alltid fram och då sårar den mer.Visst kan det va tufft ibland men med respekt löser man det.När man tappat respekten bråkar man och då har man ju tappat så mycket annat och vad som helst kan va ok.Tror det är det dåliga samvetet som skriker och bråkar, har man rent mjöl behöver man inte gå till attack då kan man prata.

Dagen.

Varit på dop, så trevligt sen till byn gud glömde och träffa barn. Nu softa i soffan, kanske får jag en inneboende ikväll eller en annan dag det får tiden utvisa.

Dop.

Snart iväg på dop, då blir det mycket gofika och gulliga bebisar:) kan behövas som kontrast.Ikväll blir det en sväng till byn som gud glömde och hälsa på barnen, full rulle med andra ord.trevlig lördag allehop!

Hjälp med maten.

Tänkte ju ha ett gäst/lekrum men det går ju inte när det finns dom som inte har råd med egen lgh känns lite taskigt att säga nej när man har ett rum. Och så som det separeras nu förvånar det mej inte om nån behöver bäddsoffan oxå snart. Men det är ju trevligt med sällskap så varför inte:) Då får jag lite hjälp att äta upp all mat i frysen oxå,kan ju inte bli bättre. Då behöver jag inte sluta handla ha ha.

Gästrum.

Jaha då blir det till att snabbt göra iordning rummet,får gäster och då är det bra med rummet. Har ju bäddsoffa men skönt att kunna stänga en dörr när det behövs. Jag som skjutit upp det i veckor, konstigt att nån måste behöva det för att jag ska orka sätta fart:)

Handlat.

Varit och handlat, Tänkte ju inte på att alla med småbarn får barnbidrag idag,pust. Då hade jag åkt igår Fast det va ju inte heller nån bra dag, det som stod satte ju igång så mycket.Jaja nu är det gjort men det blev ju billigt och bra med allt jä..a folk.Nu blir det softa i soffan hela kvällen UTAN besök,Eller kanske besök beror på vem:)

!!!!!

Om du är sååååå jävla intresserad, lägg ner allt annat då! Annars sluta stalka. Samma lika som alltid med livbåt. Nä sörru det går inte. Håll dej till dom som går på snyfthistorier och vuxensagor, jag säger inget självupptagna idioter får märka själv hur lättlurad dom kan va hi hi jag har sagt det om och om igen lyssnar man inte vill man inte.Men lek ska inte såra eller skada någon,inte ens bimbon.

Barn.

Vad är viktigare i livet än barnen? Ingenting tycker jag. Men det är många äldre som somnar in ensamma pga att dom valt annat före barnen och sen när dom blir äldre och ensammare och kanske behöver hjälp då ångrar dom att dom valde annat före barnen. Min mamma hade en tavla förut där det stod "Om du skiter i barnen så skiter dom en dag i dej" och så är det.Men när vi sitter där på hemmet och ångrar oss är det försent. Barnen går först ALLTID!Ibland tror vi föräldrar att vi finns där tillräckligt. Fick se ett mail från en ledsen son där det stod om uteblivna träffar och massa tomma lovord,besvikelse m.m. Jag fråga föräldern hur kontakten med barnen va och fick svaret "jättebra" lite skev bild kan man ju säga.Fast ibland är ju inte allt som står skrivet sant.

Vinter.

Nu ska visst vintern komma, tur däcken är ok för det brukar alltid va en massa kontroller så fort det blir vinterväg. Det är väl deras sätt att få in extra pengar.Fast samtidigt vet vi ju att vintern kommer varje år så bäst är att sätta på däcken i tid och slippa skyhöga böter.

Allt är jobbigt.

Tunga dagar,många tankar. Måste shoppa lite idag men har inte lust.Allt känns jobbigt och kroppen känns tung.Inget känns roligt,inget känns bra.Tankar och känslor är huller om buller och allt känns som ett kaos. Jag tänkte göra iordning gästrummet men orkar inte, inget blir gjort allt är jobbigt.

Ha ha

Ha ha den med hund är fan bra skådis.så som jag försvarat,senast igår och nu ser man.....Många va bortplockade men inte den inte fy fan, lite besviken men jag vet ju vem det spelas teater för ha ha.

Va rädd......

Man ska va rädd om dom vänner man har, aldrig ta dom för givet, inte utnyttja deras snällhet. En dag behöver du dom och då kanske dom inte finns där, då blir det väldigt ensamt och kallt. Har man bara bra vänner omkring sig klarar man allt.

Rensa.....

Varit ute i skogen och plockat svamp sen tvätta jag bilen. Kände att jag ville ut och rensa tankarna. Nu blir det till att laga till kycklingspett med jordnötssås,enkelt och gott. Resten av kvällen ska jag bara softa och ta det lugnt. Criminal mindes på tv och tända ljus samt rensa svamp.

Tunga dagar.

I helgen är det dop, glad att det inte är nästa helg då hade det varit jobbigt.Det blir jobbiga dagar framöver med sin kulmen nästa helg men tillsammans stöttar vi varandra dom tunga dagarna. Vi kommer va många som bryr oss om varandra och har det tungt och jobbigt ihop som stannar upp och tänker, minns ochsörjer ja så gott som en hel by plus många mer. Inget blir sig mera likt.

Opersonligt.

Kan man inte va vän på något så opersonligt som FB är det inte värt ett mess. Fast det klart en del lägger ju ut sina liv där och har typ 300 nära vänner dom vill dela med. Jag har många bekanta på min så jag vill inte dela med mig av allt det innersta där.Och då kan man ju va vän där med dom flesta.

Svar nog.

Tre tjejer (en singel, en förlovad & en gift) tar på sig svart läderbody, klackskor, och har välmålade förföriska ögon. I den utstyrseln möter de sina gubbar hemma. Reslutat:
Singeln:
-När min date öppnade dörren skrek han vilt och vi älskade fyra gånger direkt på golvet!
Förlovade tjejen:
-Han blev tokig av lycka, kysste mig och vi älskade två gånger.
Den gifta:
-Min gubbe kom hem, slängde sig i soffan, tog fjärrkontrollen och sa: "Hörru Batman, va blir de till middag?"

:)

VET NI VARFÖR MÄN KALLAR OSS FÖR "HÄXOR" ?? Därför att : Vi ser till att pengarna räcker i slutet av månaden med Magi... Vi gör underverk med maten när vi får besök... Vi befinner oss på olika platser samtidigt - kontoret, tvättar, stryker, serverar middag, hjälper barnen med läxan, gör inlägg i Facebook... Vi har den medfödda förmågan att charma den där speciella mannen och eftersom vi är flera personer i en kropp: dotter, syster, fru, mamma, vän, partner... och häxa!

Tungt.

Idag stod det, det blev liksom mer verkligt då. först ville jag inte gå men det klart jag ska men det blir jobbigt. Jag ville smita på något sätt, va i bubblan som om det inte hänt men vet att jag skulle ångra mej och till slut kommer det ändå ifatt och bubblan spricker. Det kommer bli tungt mycket tungt.

Fort.

Va det både igår och idag, eller vid den här tiden på dygnet heter det igår och i förrgår. Eller va det så att det va så intressant med provtagningen så ryktet spreds innan handlingen? Fort gick det i alla fall bland kommunalare, trubadurer och spelmän. Sorgligt att se den knackiga gången och det stripiga numera gråa håret,så sliten, så gammal, så fort.

Offer.

"Jag skulle ha lyssnat på dig" Ja så säger många när dom märker att någon har haft rätt. Dom flesta lär sig av misstag när dom märker att dom gjort ett och gör om och gör rätt. Då kan man ge en chans eller hjälpa till att göra rätt m.m Men en del dom säger så och fortsätter i samma fotspår. Då är dom väl bra dumma eller? när dom märkt misstaget och fortsätter, eller vill dom ha dramatiken och känna sig misslyckade, eller vill dom va offer? Jag tror dom har låg Självkänsla och tycker inte dom har människovärde och tar den uppmärksamhet dom får även om det är som offer. Nästan alla hjälper någon som behöver, nästan ingen hjälper en idiot.

Motion.

Mätt och nuduschad efter ett hårt Innebandypass och god äppelpaj. Tror min motion på sidan om he he gett resultat. Blir inte så slut nu som jag blev i början och en gång i veckan ger ju inte sååååå jävla mycket. Nä det måste va nöjjesmotionen:)

En bra dag.

En bra dag på jobbet har jag haft. Köpt dop present och nu blir det vila lite. Ikväll är det Innebandy igen.

Tvingad.

Att bli tvingad att göra något sådant är förnedrande, jobbigt och känns nog förjävligt. Att behöva göra det just där alla känner en är ännu värre, att alla innom typ ett par timmar vet måste kännas förjävligt.Och i en småstad blir det mer och mer för varje mun efter några minuter har det byggts en höna av en fjäder Men så är det ibland och det finns många ordspråk, som man bäddar....... man blir som man umgås.....  m.m  ändrar man allt kan det bli bra till slut.

Ömsom.....

Hemma efter en trevlig kväll hos brorsan. Ska slöa lite innan jag stupar i säng. Det har varit jobbiga dagar ömsom glädje ömsom sorg och mitt i det ett påfrestande jobb just nu. Det sliter på sömnen och tröttheten gör sig påmind.Men lite tv och islatte ska jag njuta av innan det är dax.

Svamp.

Varit ute i skogen och plockat svamp, finns fortfarande massor fast frosten tagit en hel del. Skönt att gå i skogen och rensa tankarna. Nu blir det pizza och fira andra brorsan hi hi mycke kalas med stor släkt-

En dag i taget.

Hemma efter en jobbig dag på jobbet, brukar aldrig känna så men idag va det skönt att åka hem. Dom ser vilka som är svaga och just nu är jag svag det märktes på jobbet så det blev en jobbig dag med många prövningar. Tar en dag i taget.

slutet gott................

Roligt att se att vissa slut blir lyckliga. Även om många inte förstår efter allt som skrivits och sagts att det finns något kvar. Ja även jag tycker så, men vi är alla olika och vi tål alla olika mycket och blir slutet bra är ju allt bra. Jag har verkligen försökt försvarat men nä det finns inget försvar kvar nu.


Hela natten.

Sovit hela natten, det behövdes kan jag lova.Sömnen har inte varit bra sista dagarna så jag va rätt slut i kroppen. Det är svårt att sova när så mycket snurrar i huvudet men inatt va det tröttheten som tog över tankarna. Kroppen behövde det, huvudet behövde det ingenting blir bättre av att man sover dåligt.Ny vecka och nya tag tas livet går vidare men inget är som det va.

Längta.

För många år sen lät jag en kompis bo hos mej efter att blivit vräkt:( Båda hade vi taskigt med pengar så dom sista dagarna innan lön va vi alltid panka.Mat hade vi jämt för hur fattig jag än varit har alltid matförråden varit fulla (nån sjukdom jag har) men när man är pank är man ju alltid sugen på det som inte finns hemma. Dan innan lön kunde vi sitta uppe tills klockan va straxt före tolv och då åkte vi till nattöppna macken en mil bort och handla massa onödigt gott så fort klockan slagit tolv och lönen satt på kontot. Ibland kan jag sakna den känslan, att känna sig så rik och hur gott det va att proppa i sig det man varit sugen på i dagar. Nu köper jag ju det jag är sugen på utan att behöva gå och sukta efter det i dagar.Ibland är det bra att va så fattig så man får riktigt längta.

fråga Olle.

Fråga Olle dokumentären va inte så bra, mest gammal skåpmat som tantra och annat. Men dom intervjua en sexmissbrukare och det va ganska intressant.  Det måste va svårt att va sex eller matmissbruk för det måste man ju lära sig lagom. Andra missbruk kan man sluta med men sex och mat slutar man ju inte med så då måste det ju va stor risk för återfall. Och sexmissbruk tror jag ofta missas och tas som något annat.

orden räcker inte till.

När något ofattbart hemskt fruktansvärt händer kommer det så många tankar och inte bara om händelsen utan om hela livet. Jag skäms hur jag gett upp, tagit för givet,accepterat,gnällt och över mycket mer. Ska det behöva hända för att vi ska va mer tacksamma och och bry oss mer om varandra? Tycker inte det men verkar så.

Fars dag.

Fars dag! Många tycker det är dravel och något affärerna kör på för att sälja. Så tycker inte jag. Jag tycker inte man behöver köpa dyra saker men att ha en dag och stanna upp och tänka på Far är väl aldrig fel. Dom flesta av oss har ju pappor dom älskar och som ställer upp i vått och torrt,Pappor som gör allt för sina barn och är bra förebilder, Pappor som lär oss hur det hårda livet kan va, som tröstar oss när vi är ledsna och som alltid finns när vi bhöver dom.Pappor som ger villkorslös kärlek i massor, som Offrar sig själva för sina barn. Jag tycker dom är värda en dag av uppskattning. Min pappa är det i alla fall för han är en sån pappa.

festen.

Festen blev lyckad! Trötta och slitna låste vi dörren inatt. Det mesta städades inatt så nu ska vi snart bara åka och göra sista piffen på städningen. Efter det blir det lunch på alla rester här hemma hos mig. Efter tolvslaget inatt firade vi alla pappor som va där, men världens bästa pappa ska vi fira i eftermiddag, för jag hade inte presenten med mig igår.

Kanon

Dom andra har kidnappat brorsan och åkt till bodaborg för mat och lek.  Känner mej inte på topp så jag stanna hemma och sköter markplan inför festen, tårtorna är klara nu är det jag som ska bli klar och sen iväg och duka och hämta maten. Det här blir kanon.

Ladda om.

Ladda om för 50 års fest idag! Känns lite konstigt men brorsan har fest och det vill jag ju gå på. Kanske skönt att få en break och tänka på annat.

Fattar.

Det har inte lagts sig än. Fattar inte än att det är så. Bara massa konstiga tankar och funderingar som virvlar runt i skallen. Det kommer nog ta ett tag innan man riktigt förstår och fattar.Va på jobbet och gjorde det jag skulle men va ändå inte närvarande, konstig känsla hela tiden,blir arg och ledsen på samma gång känslorna är huller om buller och det är bara kaos. När jag åkte hem körde jag förbi avfarten och märkte det inte förrän jag körde förbi sillekrog, märkligt. Huvudet hänger inte riktigt med är disträ och tom.

Förvirrad.

Förvirrad, pendlade mellan förtvivlan och hopp, det blev förtvivlan. Finner inga ord hur orättvist det kan vara. finner inga ord över huvudet taget, känner bara en tomhet, nyper mej för att se om jag är vaken....igen, synd det gjorde ont då är jag det. Det fruktansvärda har hänt tänker på dom nära och tårarna rinner, hur otroligt och hemskt är det inte för dom. Sänder alla mina tankar, värme och kärlek till dom. Jag tror vi är många som fått oss en tankeställare om hur skört livet är.

Hemskt.

Det är illa! Hur kan det hända? Läskigt är det hur saker kan bli. Tungt och ledsamt är det men lite hopp finns det i alla fall. Hoppas jag ALDRIG får uppleva det här igen.

:(

Varit ute och gått, försökt skingra tankarna, fått luft. Det känns så overkligt så fruktansvär och gör så ont. Tänker på hur ont hur jobbigt och overkligt det ska kännas för dom närmsta när det känns såhär för mej. En hemsk tanke och upplevelse som får en att tänka till lite extra. Gråter en stund och tänker på barnen,på föräldrar,man och syskon finner inga ord det är fortfarande så overkligt så hemskt och ledsamt.Det kan gå så fort livet är så skört, ta vara på varje dag,lova det.

Ni har ett val.

Tankarna snurrar och snurrar, vill inte va ensam,vill inte ha sällskap, sur och förbannad, ledsen och chockad. vet att jag är likadan i vanliga fall men just nu blir jag förbannad över dom som har sina små kärleksproblem, pengabekymmer eller krämpor som huvudvärk och maginfluensa m,m det går ju över eller så kan man välja annorlunda om nått inte passar klaga inteNi har fortfarande val! Ni kan ändra livs situationerna, det kan inte alla.

Overkligt.

Det är overkligt kan inte riktigt fatta. Trodde ju att det skulle va jag, jag va ju beredd. Men det här va jag inte beredd på, kan inte riktigt ta in det, gråter lite mår dåligt sen måste jag tänka och nypa mig i armen för att kolla att jag är vaken, det är jag tyvärr och då kommer gråten igen. det känns hemskt och overkligt och svårt att ta in.

FAAAAN!

Livet är så jävla orättvist! Och vi är så jävla dumma som tar allt för givet, som bara jagar efter mer istället för att va nöjda och njuta av det vi har innan det är försent.Klagar över småsaker och tjafsar om massa onödigt istället för att va glada över att vi lever och har våra nära och kära omkring oss. Vi vet aldrig när det tar slut! Är så chockad,arg och ledsen.

Fika.

En lugn och skön morgon med kaffe, tidning först och sen mysfrukost. Nu är det dax att göra sig klar ,ta kaffebrödet och åka till en vän och fika. Eftermiddag/kväll tar jag som de kommer.

Fulla frysar.........igen.

Har precis hämtat lite kaffebröd från frysen som jag tänkte ha i morgon då slog det mej, jag är nog sjukligt hamstrig.  För inte länge sen tömde jag nästan frysen genom att ha middagar för att frosta av den plus att jag bor ensam och hinner ju knappt äta allt. Nu är båda frysarna proppfulla igen, och då menar jag "lägg in och stäng snabbt full" Varför ska jag ha sååååå jävla mycket mat för? tror jag det ska bli krig eller? Ja jag vet inte hur det gick till eftersom jag lovat mig själv att INTE fylla frysen till bristningsgräns igen. Och typ två månader efter är det precis vad jag har, två fulla frysar igen,suck vad trött jag blir på mig själv. Fast det är ju kul att ha folk på middag ha ha. Något jag blev ännu mer förvånad över är att mina ögonlappar jag tar bort sminket med är slut! Nu hade jag några i neccesären men inga i skåpet, jag har alltid lager av hygienartiklar, tvål,scampo,balsam m.m fanns där men inga ögonlappar. Hur kan jag missat det? jag har alltid minst två paket så jag måste glömt köpa mer än en gång. Och inte har jag något annat att skylla på än just glömska,och det är det värsta jag vet. Så imorgon gäller att gå igenom förråden och göra inköpslista självklart handla hem det oxå.

Softa.

Varit och tränat innebandy, skönt men jobbigt:)Nu har jag duschat och ska bara softa med Criminal mindes och en islatte i soffan. Och va glad att jag inte har en finsk lastbilschafför ha ha, men konstigt nog har jag aldrig haft det heller, lite grinighet ibland men aldrig en svordom:)Blir lite förvånad faktiskt.

Försöka.

Efter en helvetes natt av värk åkte jag till jobbet ändå. Fast några timmar senare än som va på schemat(underbar chef) Sitta hemma är ju liksom tråkigt när man räknat med att få jobba. Dagen har varit någolunda smärtfri och gått bra fast jag är trött som f-n. Men snart är det innebandy och då kanske jag piggnar på lite, det kanske blir att sitta på bänken hela passet men fasiken dit och försöka ska jag.

Nyfiken.

Många läser allt möjligt och bara slukar det med hull och hår, jag brukar läsa även mellan raderna och jag kommer ihåg vad jag läser. Det slår mig ofta att historierna inte går ihop. Men dom som bara läser och inte tänker märker ofta inte detaljer som visar att vissa saker inte kan va som det står. Kolla alla kändisar tex hur dom blir förföljda och historierna ändras från dag till dag och inget stämmer om man lägger ihop det. Vi har våran jättebra lag om tryckfrihet m.m men har man inte ett ansvar oxå? Bakom alla finns ju familjer som även dom får lida för det deras anhöriga gjort eller inte gjort, Ingen rök utan eld men har man inte ansvar att hålla sig till det faktiska? Lagen har ju ett tillägg "under ansvar" vad betyder det då? Jag brukar va nyfiken och fråga "är det sant" när jag hör saker, ibland blir dom arga ibland tacksamma. Men en kändis eller nån annan det står om i tex tidningen kan jag ju inte fråga. Ja det finns baksidor på allt, och framsidor som tur är.Jag tänker fortsätta fråga även om en del blir arga.

Nya tag.

Ingen bra natt har det varit usch. Men förhoppningsvis blir dagen bättre. Det är tur att det inte händer något speciellt idag. Börjar bli trött på denna värk nu, fast det är bara att acceptera och ta nya tag.

Ställa upp!

När jag valde att tro och försvara en "vän" försvann en hel del vänner, eller ska man säga folk jag umgicks med. Visst hade personen gjort en massa men om den ångra sig och ville starta om ska man inte ge den en chans då? och många saker va ju inte ens sant utan bara snack. Hur många chanser som helst ska man väl inte ge men.....Dom vänner jag har idag är vänner och låter mej tycka vad jag vill, dom håller kanske inte med mej jämt men finns där ändå och låter mej va den jag är och ställa upp/stött vem jag vill. Jag vill ju inte bli nån som aldrig ställer upp eller bryr mej om andra för att ha vänner kvar. Tur det inte är så idag.

Slapp dag.

Varit och köpt bastuaggregat, fikat hos en vän sen har fan dagen bara gått utan att jag märkt det ha ha. Skön slapp dag med andra oed. Ska bli skönt med innebandy imorgon så man får röra lite på sig. Sitter alldeles för mycket!

Vägrenen.

Ny dag och nya möjligheter. Det börja ju bra med mysfrukost och morgontidning. Härligt varmt väder ute och inga måsten på schemat, mer än att åka och köpa Bastuaggregat. Livet blir som man gör det till,och jag har lyckats riktigt bra. Några snesteg på stigen bara men tillräkligt små för att rätta till:) Och snesteg är bra om man lär sig av dom och låter det bli erfarenhet istället för ett långt misslyckande. Ner i vägrenen och fort upp istället för att stanna där och inte komma upp,då är det misslyckanden livet är för kort för att slösas bort på misslyckanden. Nä nu ska jag ta tag i denna underbara dag.

Ystad.

Funderar oftare och oftare på att flytta till Ystad, vore det inte för jobb och barnbarn skulle jag nog redan bo där. En liten mysig stad och så nära till både Malmö och köpenhamn.Känns som att man får allt där. Fem mil lång strand på sommaren uteliv och skoj i Malmö och Köpenhamn men ändå litet och mysigt i Ystad. Jag kommer hamna där förr eller senare.

Bad.

Firat brorsan lite lugnt idag, mycket gott och trevligt. Ikväll blir det skumbad och sen bara mysa med pizza framför tv:n.känner mej lite frusen så bad blir bra.

Hipp hipp hurra.

Idag blir det födelsedags lunch för storebror som fyller 50 år idag, hipp hipp hurra för honom. I helgen blir det stor fest med mat,dryck och trubadur med släkt och hans vänner.Lite överaskningar blir det ju självklart oxå men dom avslöjar jag inte i förväg.

Kalas.

Efter en dag med bak och krattning blir det soffan resten av kvällen. Imorgon fyller brorsan 50 år så då blir det lunch med delar av familjen:) Firar gör vi i helgen med buller och brak.Det är den sista i år för oss som fyller jämt. Nästa år har vi bara två känns ganska skönt att få ett lite ledigt år från jämtfyllarna. Sen blir det ett gäng per år igen. I den här släkten behöver man inte va rädd för att inte få gå på kalas, inte många helger det inte är kalas och däremellan är det stor fest för dom som fyller jämt. Nästan så man tröttnar, bara nästan:)

Ta dagen........

Underbar härlig morgon. Nu blir det långfrukost med bacon och ägg m.m. Sen blir det bara att njuta av en dag utan måsten. Bara ta dagen som den kommer och inte göra annat än det jag känner för.

Ibland.

Ibland kan en hemmakväll bli sådär underbart härlig som innehåller allt:) Jag är glad att jag stanna hemma ikväll även om inte hela kvällen blev som jag tänkt:) Nu blir det softa i soffan och njuta av godis och annat gott, just så jag tänkt göra hela kvällen.

Kovändning.

vilken kovändning. Från detaljerade berättelser och visning av olika objekt till, det har nog inte hänt. Ett spel jag upptäckte försent tyvärr. Men hur kan "offret" acceptera något sådant,( det tog ju längre tid att upptäcka spelet pga det) och hur kan man göra så mot någon bara för att få en story.

99%

Har till 99% bestämt mej för att va hemma och softa hela kvällen, Glufsa i mej alla goda rester från igår.Ligga i soffan och ensam styra över tv:n och bara njuta.Skulle vilja ha besök av en viss person kanske och prata halva natten om allt och reda ut både världsliga och privata saker det är nyttigt ibland, det va länge sen och inte kommer det ske idag heller så då blir det njuta och äta istället:)

Slöa.

Efter en lång mysfrukost/brunch är jag redo att ta tag i dagen. Inte mycket att ta tag i utan mest gå här hemma och mysa tycker jag vädret säger mej. Ingen att samsas med fjärrkontrollen gör nog att jag väljer nog att slappa en stund framför tv:n. Softa och slöa är nog min melodi idag efter två fullspäckade dagar:) Får se vad kvällen erbjuder och vilken lust jag har.

Matkoma.

En trevlig middag i goda vänners lag. Riktigt lyckat blev det. Alla hade matkoma efteråt och ändå är det massor av mat kvar. Som vanligt har jag gjort mat till minst det dubbla som kommer och efterrätter oxå så det blev lite matlådor att skicka med alla hem och några till mej:) Nu blir det softa i soffan ett tag och käka godis. Imorgon är en ny dag och nya trevliga mötem.

Hela helgen.

Bakat och pysslat hela dagen lång. klätt ut häxor som skulle på hallowenkalas har vi oxå gjort. Nu är det dax att börja med middag för ikväll kommer nya gäster och vill ha mat,ombyte förnöjer. Passa ju bra med bakat till kaffet. Men jag har tid på mej dom kommer lite senare för iimorgon har vi ju ledigt. Mys,mys,mys hela helgen lång.

Seriös.

Jag tror man får välja, va själv och söka efter förhållande eller inte söka och ha KK. Dom flesta killar jag träffat vill inte påbörja något med nån som har KK vilket passar mej perfekt just nu:) Men den dan jag kanske vill ha något stadigt får jag nog ge upp KK:na och vara själv ett tag för att bevisa att jag är seriös och inte bara ute efter en sak. Killar är visst känsligare än jag trodde.

Kanondag.

Efter en underbar kväll och en natt jag sovit som en prinsessa kan det inte bli annat än en kanondag. Pyssel och bak med syskonbarn står på schemat idag. Det blir negerbollar, budapest och sockerkakor. Pyssel brukar bli massa fina fantasifulla saker att dekorera hemmet med (som tur är tar dom hem det mesta) Men lite blir kvar till mej:)

Avsluta.

underbar middag, mycke mys och gott vid tv:n. Mätta, nöjda och dax att stänga av datorn och avsluta denna underbart mysiga och bra dag på bästa sätt:)

Rosa moln.

Det verkar som om jag ser allt genom rosa moln just nu. Gjorde bort mej ännu en gång och trodde allt va frid och fröjd, även denna gång tog jag för givet om vem den "snälla" va. Bara för att jag vill det ska va på ett sätt är det ju inte så, men jag lyckas vrida det så det ser ut som jag vill och sen faller jag pladask när personerna ifråga rättar mej och säger hur det är. Tur jag inte ser mitt eget liv genom rosa moln, det ÄR rosa moln och det är jag värd.

Lyxfällan.

Medans jag fixa lite inför kvällen är tv:n på. Det va en repris av lyxfällan, Dom hade levt och handlat långt över sina tillgångar. Skulderna va på en halv miljon.  programledarna fixade ner skulden till hälften och resten lyckades bakas in i huslånet, inte svårt alls. Men om man sitter i den sitsen, gör man inte allt det själv först innan man söker hjälp? Det fattar ju vilket pucko som helst att man säljer så mycket man kan för att få in pengar till skulder om ekonomin håller på att rasa. Jag tycker dom ska hjälpa folk som redan gjort allt det där och fortfarande sitter i skiten. Skulle kännas mer meningsfullt att titta på programmet då.

TV-gott.

Varit och hjälpt pappa, fick ta toyotabussen hem för pappa skulle byta till allround däck på min bil:) Kändes lite konstigt att kliva från min lilla suzuki till stora bussen.Men är man fars dotter blir man van. Vet aldrig vilken bil jag ska ha för dagen- Åkte förbi affären och köpte lite Italienska delikatesser som luft torkad skinka, salami m.m och en stor brietårta till tv.gott ikväll. Nu ska jag förbereda vildsvin och kantarellsås tills min älskling kommer, lyx på en Torsdag och gratisär ju middan tack vare min lilla jägare. Det känns som fredag det är ju skönt att ha två fredagar på en vecka.

Underbar dag.

Idag ska jag hjälpa pappsen lite och ikväll kommer älsklingen, då blir det kli på ryggen och mys med gottis framför tv:n bla. Kan inte bli annat än en underbar dag.

Upp och ner.

Den man trodde hade fått som den ville och mådde bra visar sig må piss, Och den man trodde kämpa mot.... och hade det tung och behövde stöd verkar må hur bra som helst och fattar inte varför man ger stöd, alla andra säger det är en lång tung period men det är ju bra att det går lätt för en del i alla fall,det är ju sånt som ger hopp, Men hur ska man veta det? .Ibland verkar allt upp och ner.

Uppdrag...........

Kollade på uppdrag granskning om en familj som blev av med sina barn för att ETT samtal kommit in till soc om att pappan utnyttja ena dottern sexuellt,ETT samtal. Det va sån hemsk berättelse så jag böla flera gånger, ja jag grät. Har blivit sån nu för tiden. Förr grät jag aldrig, nu gråter jag ofta över orättvisor och annat sorgligt, Men så har jag ju förändras oxå hela jag, mina värderingar samt principer fick sig en rejäl gugning när jag blev sjuk, till det bättre och till mer gråt:)

Knasigt.

Man ska aldrig tro att det är lika varje gång, Man ska inte försöka va snäll och hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Det blir bara knasigt. Fast erbjuder man inte sin hjälp blir det ju ett hårt samhälle, klurig sak.


Underbart.

Har varit och jobbat ett pass, Livet känns så underbart och härligt tror inget kan förstöra den känslan. Jag jobbar igen, även om det bara är halvtid så är jag igång. Hösten är vacker och underbar, jag har världens finaste runt mej vad mer kan man begära? Underbar känsla i hela mej.

Kort och intensiv.

En del människor med låg självkänsla eller självförtroende har jag märkt försöker höja sig själva genom att nervärdera andra eller förstora andras misstag för att förminska sina egna. Och istället för att stötta och försöka höja dom som har det svårt "slår" på dom för att själva känna sig bra. Jag tror inget av det vinner i längden, Dom står oftast ensamma kvar som förlorare, deras glanstid är kort och intensiv.

Generöst.

Haft en vän här som jag fick typ tio kg vildsvinskött av DET är lyx. För det första för att det är gott och för det andra för att det va gratis, det brukar kosta som oxfile. Så nu kan jag lyxa med vildsvin och kantarellsås varje vecka, mums. Många fina och generösa vänner är jag lyckligt lottad att ha. TACK!

Mina föräldrar.

Jag har skrivit det förr men skriver det igen, jag har nog världens bästa föräldrar! Jag har en vän som kämpar med något svårt, jag vet inte hur det går för jag tror inte jag får svar om jag frågar. Och mina föräldrar hejjar på och är beredda att stötta lika mycket som jag. Det är inte alla som bryr sig så mycket om andra människor som dom gör och alltid gjort. Jag vet hur mycket min pappa ställde upp för mina barns far utan ett tack, jo nu har han ju tio år senare fått det. Och alla andra han hjälpt med jobb fast han inte behövde hjälp utan bara för att dom skulle känna sig behövda. Och hur många barn har inte mamma tagit hand om och gett mat,värme och kärlek när dom inte fått det hemma. Och ändå har hon alltid haft tid för oss oxå fast vi är nio st. Jag skulle nog aldrig klarat det. Jag är stolt över dom och rörd när dom ber mig messa min vän och bara visa att vi finns. Stora varma hjärtan har dom och det är jag så glad för.

Svulla.

Varit en sväng i skogen, så varmt. Plockade en kasse svamp så nu blir det kantarellpaj till middag. Det blir bara smaskens och frossa idag. Men ibland är man värd att svulla i sig massa godsaker. tårta,paj, smågodis och säker fetaost och oliver ikväll.........som vanligt:)

Lugn morgon.

Efter en lång frukost i lugn och ro är det dax att sätta fart.Tårtan jag inte baka igår ska bakas, hämta stövlar från klackning och en sväng till svampskogen står på schemat.Fikabesök får jag oxå förstås.

RSS 2.0