CSI.

Nya avsnitt av CSI börjar nu, Friterad camenbert med hjortronsylt passar ju utmärkt att äta till. Det är en bra början på veckan.

Samma lika.

Då har jag varit och besiktat en bil när jag ändå skulle till smärtkliniken. Den gick igenom. Smärtkliniken gick inte lika bra, bara att fortsätta med samma mediciner som jag nu haft en längre tid,suck. Men jag får ju va glad att dom funkar bättre än dom jag hade först.Det finns ju alltid något positivt med allt det gäller bara att se det.

Livets gåta.

Lär dig livets stora gåta "Älska, glömma och förlåta" Älska är lätt, Förlåta är ganska lätt men glömma är svårare. Men om man älskar och förlåter gör det inte så mycket att man inte glömmer. Och ofta är det bra att minnas, det som inte dödar stärker säger dom ju. Och om man glömmer kanske man gör om mistag. Så det räcker med Älska och Förlåta:)

Förändras.

En del säger att människor inte kan förändras,skitsnack. Har sett det allt för många gånger för att tro på det. Jag själv har förändras massor sista tiden och många i min omgivning har förändras eller så är det jag som ser dom med mina förändrade ögon,vet inte vilket. Men jag vet att alla kan förändras bara dom vill och ibland pga olika händelser i livet.Alla onda förblir inte alltid onda och dom goda förblir inte alltid goda. Därför måste man alltid ge folk en andra chans och kanske oxå en tredje:)Visst håller jag med om att en del aldrig förändras men då vill dom va som dom är och det är ju bra att dom trivs med det.

Höstlov.

Idag blir det att åka till smärtkliniken. Hoppas jag får annan medicin så jag kan börja jobba ordentligt snart.Klart halvtid är bättre än inget men lite lite tycker jag. Baka tårta ska jag också göra som vi ska smaska upp imorgon, mums. Ska planera in en mysdag med syskonbarnen oxå då dom har höstlov denna vecka, lite pyssel och bak m.m blir det då, vet bara inte vilken dag.När man har stora barn är det bra att kunna låna barn att mysa med:)

:)

Du behöver inte skrika för att göra dej hörd, eller vara störst för att bli sedd. När du visar respekt för den du pratar med och engagemang för det du pratar om. Kan det vara tillräkligt spännande med en viskning.

Bra helg.

Ännu en bra helg börjar lida mot sitt slut. Det blev ju inte så mycket svampskog men desto mer av annat så jag klagar absolut inte. Kunde väl ha varit ute lite mer i det fina vädret men mycket locka inne så jag tar igen att va ute i veckan som kommer. Huvudsaken är ju att man rör på sig och det har jag gjort med råge:)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alkohol är ett lösningsmedel ! Det löser upp familjer och äktenskap! Tar bort lycka, trygghet, framgång, intimitet och kärlek! Tar även bort visioner, hopp och ekonomiska tillgångar, Och till slut, den fysiska hälsan! Det enda alkohol inte kan lösa är problem........

Träna.

Ända sen jsg blev sjuk har min vikt pendlat, eftersom den förstört ämnesomsättningen. Nu när jag lärt mej hur jag ska äta för att hålla någolunda stabil vikt är jag som vanligt, förutom bysten. Den verkar ta tid att bli sitt vanliga jag.Men nu när jag börjat träna hoppas jag den går ner så mina små c-kupor passar ordentligt igen. Vill inte köpa fler stora bh:ar.Som tur är passar mina svarta underkläder fortfarande:)

Så lite.

Att kunna hjälpa en annan människa utan att det "kostar" mer än ett leende, en sängplats eller tid till att lyssna är en härlig känsla. Tror många skulle må bättre om vi tog oss tid för varandra.Små saker som kan betyda så mycket.

Slödag.

Tagit en långfrukost, va lite seg efter gårkvällen. Ska bara va hemma och mysa hela dagen tror jag. En sväng till affären måste jag för godis skålen är snart tom men annars bara va inne och slöa.Svampskogen får vänta till veckan. Träffade en vän som är jägare så jag har köpt 3kg vildsvinskött som jag får levererat i veckan, det är sååååååå gott.Så då blir det lyxmiddag.

Hemmaplan.

Har varit ute med tjejerna på hemmaplan. Och när man är på hemmaplan med band från orten blir det liksom inte så spännande men trevligt. Bandet kommer nog bli bra när dom fått spela ihop sig ordentligt men tycker dom borde heta The E.I.P rest eftersom det är resterna av byarnas band som dött ut och slagit ihop sig till ett nytt band, fyndigt tycker jag själv.Så mycket dans va det inte förutom jag med kavaljer då men det blir inte roligare än man gör. Och jag har en kavaljer som jag dansar minst två danser med när vi hamnar på samma ställe för jag vet att han älskar att dansa men inte vågar bjuda upp. Ikväll blev det långt mer än två då det bara va vi som dansa, plus några få låtar då fler våga sig upp.Men så är det ju på hemmaplan ibland. Själv skiter jag fullständigt i om folk glor för att jag dansar fult eller fel, bara jag har roligt är jag nöjd.Så summa sumarum blev det en kul kväll med tjejerna och danskavaljeren.

Dusch och fix.

Inte gjort någon nytta alls idag, bara tagit dagen som den kommit och det blev kanon. Nu blir det dusch och fix för utgång på hemmaplan. Ska bli trevligt att träffa tjejerna.

Dagen.

Sov länge idag och efter en lång frukost är det nu dax att bestämma hur dagen ska se ut.Sol och härligt väder gör ju att jag måste ut. Men om det blir svampskogen eller en promenad i byn vet jag inte än. Nä det får bli lite mer kaffe och fundera vad som käns bäst.

Sängen................kanske.

Nähä dax att börja tänka på sängen, det är ju en dag imorgon oxå. Imorgon blir det nog lugnt på dan och sen en utgång här i byn med tjejerna. Trevligt med lite mat och underhållning och skönt att inte åka iväg utan vara på hemmaplan.

Formulär.

Skulle ha en mysig kväll vid tv:n med gottis. Istället blev jag tvungen att fylla i massa papper inför besöket på smärtkliniken som jag glömt bort eller rättare sagt förträngt. Massa konstiga frågor om hur dom runt omkring mej ställer upp nu när jag är sjuk och hur dom gör när dom är med när smärtan kommer m.m. Förr har jag fått fylla i formulär om min smärta och hur jag gör och hur den begränsar mig m.m. Kändes konstigt att svara på hur omgivningen gör och reagerar och svårt som fan för det är ju olika från person till person. Men nu blir det dusch och mys.

Nostalgi.

When a man loves a womem sjöng dom på Idol, brukar inte titta på Idol men slog på fyran när genomgången va. Det blev direkt en nostalgitripp till min ungdom. Just den låten va "våran" låt min och min stora kärleks. Jag kan inte säga om den är bra eller inte för så fort jag hör den svävar jag bort i drömmar och nostalgitrippar med allt vad det innebär. Inte för att jag tycker det va bättre förr men vissa minnen bleknar aldrig och vissa låtar kan man inte glömma händelserna till.

Glömde.

NU är jag hemma för kvällen, glömde åka förbi pappsen på hemvägen.Han hade oxå haft snabbt besök i Tisdags. Jag messa igen men......Pappsen ger aldrig upp:) En bra egenskap..........ibland.Nu blir det friterad Camenbert och hjortronsylt, Det är ju Fredag.

Jobbpass.

Varit och jobbat ett pass, underbart. Det va sista passet på 25% nu går jag äntligen upp till halvtid,som jag längtat. Va med en på Ica i Järna och såg en snygging, har sett han en gång förr men trodde då han irrat sig fel. Men nu va han där igen hmmm kanske jag har chans att se han ofta nu när jag börjar jobba mer. Ögongodis är aldrig fel.

Stalkad.

Jag har nästan känt mej stalkad ett tag, en som jag knappt känner har fullkomligt bombat mej med både mess och mail sista tiden. Jag har på alla sätt försökt säga "Hallå, jag känner dej knappt och skiter fullständigt i.. en det ena och en det andra" utan något resultat.Typ en dag va det lugnt. jag har nog med att messa och maila dom jag känner, behöver inte ha okända oxå.

Mätt.

Det blev Entrecote som vann sen tog jag friterad camenbert och hjortronsylt till desert. Lite oliver och fetaost till Criminal Mindes nu är jag proppmätt.Kollar på "Fråga Olle dokumentären" Skit intressant om man gillar att kolla på olika feticher.Det finns såååååå många olika.

Inte stort.

Ja inte är Tälje speciellt stort, det tar inte såå lång tid att gå igenom affärerna där.Hitta lite smått och gott. Tog en sväng till willys oxå och handla lite mer mat, har ju bara frysarna fulla men det kan ju bli krig eller något annat så det är bra att ha. Så nu har jag beslutsångest vad jag ska äta, Entrecote eller kycklingspett med jordnötssås. Och en bra sak har hänt, två har blivit vänner så jag får lugn och ro:)

Lugn morgon.

Haft en lugn och skön morgon. Käkat mysfrukost,läst tidningen, fixat lite hemma. Men nu blir det till att sätta fart och göra sig iordning och åka och shoppa. Det är ju utgång i helgen och alltid behövs det något nytt. Om inte annat är det roligt att shoppa när det inte är något man MÅSTE ha utan bara handla det man känner för.

Små saker.

Det blev en rask promenad på ca 90min. Lite svettig blev jag allt men är nu nyduschad. Har bytt lakan oxå, det är så härligt med rena ,släta lakan. Jag byter typ varannan dag dels för att jag kallsvettas vid vörk och dels för att det är en lyx jag tycker jag kan unna mig.Det är ofta små saker i vardagen som gör livet härligt att leva:)Lär man sig att uppskatta även det lilla har man mycket att uppskatta!

Synd.

Jahapp då blev det ingen Bandy, för många borta. Då får det bli rask promenad med dom tjejer som är tillgängliga. Kanske inte lika mycket hårdkörning men med lite fart blir vi varma i alla fall.

Läsa......

En del säger att jag är bra på att läsa mellan raderna, inte fan vet jag om jag är det. Men ibland är det så uppenbart så man behöver inte va ett geni för att fatta. FY FAN säger jag vad jag och många mer är lurade!  En del bra mycket mer än mej för jag läste spelet ganska tidigt och spela med utan att bli lurad men alla andra, dom som inte fick allt på "sidan om" , dom som inte kunde genomskåda. Ja dom är lurade så in i............

Bra bok.

Redan hemma! Allt flöt på så det gick fort med allt:) Nu skulle jag ju ha tid att städa, men väljer en bra bok istället. Det är en av alla fördelar med att bo själv, bara jag som störs om det är ostädat. Just nu störs jag inte av det så då njuter jag av annat istället, Städa hinner jag innan jag åker och shoppar imorgon. Jag ska njuta och koppla av när jag kan sa Doktorn och i vissa fall lyder jag.

Idag.

En härlig höstdag idag oxå. På schemat idag står konferans på jobbet, hämta paket:) och ikväll innebandy. Lagom mycket att syssla med.Skönt att få träna lite ikväll.

Jobbpass.

Varit och jobbat ett pass, lika kul som vanligt. Sen kolla jag tv och rensa svamp:) så nu har jag förvällt dom och stoppat dom i frysen. Nu blir det snart sängen mmmmmm känns skönt.

Pepping.

Varit ute nån timme och plockat svamp.......igen.Fick lika mycket som sist så underbart. Träffade några som bara va på besök över dagen och snacka lite om gemensam bekant, sorgligt. Men jag tror ändå att det går bra,vill man kan man! kanske inte alla ska ha så bråttom, det tar tid. Och låter man det ta tid tror jag det går bättre, ungefär som när man bantar, tar det tid stannar man där:)Jag sa att bara dom finns och inte stressar går det nog bra. Jag har pratat med dom förut om det här men nu kändes det lite mer hopplöst tycker jag så pepping va det bästa jag kunde komma med tror jag. Och att inte hålla på och hysch pyscha om det.

Råd.

Jag är "pappas" flicka, och jag pratar väldigt mycket och om allt med honom. Nu när jag varit lite förvirrad ang en vän så bad jag om råd. Han sa att det är en svår uppgift min vän har och då blir det lite berg o dal bana innan vägen blir rak, men att man måste stå kvar och finnas när det behövs och inte ta det så personligt. Ja det va ett klurigt svar men jag förstår det och följer det.

En skogspromenad.

En bättre dag idag. Då blir det en sväng i svampskogen, har redan massor av svamp i frysen men mycke vill ha mer heter det ju. Och ska det räcka hela vintern behövs lite mer.Och det är ju skönt att va ute när det är så härligt väder.

CSI.

Idag har varit en värk-dag. Men det är ok att ligga på soffan och slappa ibland. Kvällen har jag oxå tillbringat i soffan med CSI på tv och fetaost och oliver, mums. Nu blir det dusch och sen islatte.

Väx upp!

Varför måste en del killar(säkert tjejer med) Hålla på och försöka höja den nya med att trycka ner den gamla. När man va typ fjorton då fanns det kanske nån poäng att hämta men i vuxen ålder, kom igen. Hur ofta hör man inte åh vad bra för "hon" ville aldrig det och gjorde aldrig det, och då bara för att försöka samla poäng eller nått hos den som är aktuell just då. Det är väl ingen vuxen som går på det? eller är det verkligen det? Ja inte jag i alla fall och inte blir jag speciellt uppåt heller för vem vill bli jämförd, då är den gamla inte glömd ju.


Ärligt.

Det har varit stormigt och infekterat länge mellan mej och mina barns far. Många hårda ord har sagts många jävliga saker har gjorts, men vi har ändå alltid sagt att vi finns där för varandra, och jag har sanerligen funnits för honom många gånger då han behövt hjälp. För ett tag sen behövde jag hjälp och fast vi inte pratat med varandra på flera år fanns han där för mej. Han är nog den enda människa som kommit mig riktigt nära, han är min stora kärlek. Det har gått många år och mycket har hänt så självklart är jag inte kär i honom nu men han va ändå min kärlek och vi kommer alltid finnas för varandra när det gäller. Jag har sagt till några fler att jag alltid finns och jag menar det. Dom är kanske inte så många men jag säger det bara till dom jag verkligen menar det och dom jag tror kommer att finnas för mej.

Svamp.

Nu är svampen rensad och förvälld så nu ska den bara kallna och frysas:) Nu har jag svamp så jag kan äta både kantarellsoppa, smörgås och sås hela långa vintern. Men av det man tycker om får man inte för mycket av så det blir svampskogen i veckan oxå. Förr om åren har man tävlat med andra plockare om svampen men i år hinner man inte med att plocka allt så nu tävlar man med kylan om hur mycke man hinner plocka. Jag bara älskar det och svampen.

Perfekt helg.

Vilken underbar Söndag hittils. Först promenad i det fina vädret, sen Afternonthe på Marsipangården. Det va så härligt väder så vi ville inte gå in så då blev det skogen och plocka en Ica-kasse Kantareller. Tror grannen blir glad för hon blev inte utan. Nu blir det till att rensa svamp och sen söndagsmiddag. Köpt hem gottis till ikväll då jag själv ska kolla True talent där min systerson är med ikväll. Kan det bli bättre? Nä det har varit en perfekt helg

Tradition.

Gårkvällen va kanon! Många härliga människor, mycke god mat och dryck, fest stämmning på hög nivå. lite smolk i bägaren va att en del härifrån läst och undrade, jag hade inga svar, det dämpade fest stämmningen ett tag. Men det tog vi igen:) Idag är jag lite trött med all rätt. Nu blir det snart promenad och afternon the på Marsipangården, nya söndagstraditionen. En väldigt god och mysig tradition.

När andan faller på.

En liten diskret gubbe kom smygande in i kyrkan efter gudstjänsten och ville bikta sig.
- Det är nämligen så att min hustru böjde sig fram över frysboxen, när hennes kjol gled upp då brast det för mig. Jag drog upp kjolen, ner med trosorna och satte på henne allt jag orkade.
- Det är ingen synd att ha det trevligt med frun, helt naturligt svarade prästen.
Gubben tackade och gick lättad därifrån. E......fter en stund kom en försynt gumma och ville även hon ha syndernas förlåtelse.
- Jo igår när jag böjde mig fram över frysboxen, kom min gubbe och satte på mig. Jag skäms så.
- Det är inget att skämmas för svarade prästen, din man har nyss varit här och jag sade att man måste ha trevligt inom äktenskapet.
- Så då är vi fortfarande välkomna till kyrkan?
- Javisst, svarade prästen.
- Det var skönt att höra, sa gumman för på Willys är vi inte välkomna längre.

Krigszon.

Köket ser ut som en krigszon efter att ha bakat till en beställning, Men det får jag ta hand om imorgon för nu måste jag börja tänka på kvällen. Har mycket att fixa innan jag ska iväg på galej.Duscha,stryka,sminka och fixa hår phu det är inte lätt alla gånger.

Skönt lugn.

Ett konstigt lugn har lagt sig i min kropp. Under dom här åren jag varit sjuk har jag pendlat mellan hopp och förtvivlan.Varje operation har gett hopp som bytts i förtvivlan när det inte gick vägen. Nu när dom "gett upp" borde jag ju bara känna förtvivlan typ som efter operationerna, men jag känner bara ett lugn.Inget mer karvande i min kropp, inge mer hopp och igentligen vet vi ingenting om framtiden.Det borde stressa mej men det gör det inte,det gör mej lugn och glad för varje dag jag har. den värk jag har känner jag ju igen och blivit van vid, det känns tryggt på något sätt. jag vet hur jag mår, vad jag orkar och behöver inte längre hoppas och sen känna den jävla förtvivlan efteråt, jag vet hur jag ska leva för att må som bäst och gör det bästa av varje dag och det är ok och känns bra.

Galej.

Gårkvällen blev ju inte som jag tänkt med slappa i soffan med tv och gottis. Det blev bättre:) Fick ju trevligt besök så det va ju tur jag baka på dan.Det blev ju soffa och tvmys oxå fast senare än tänkt. Jag gillar besök, i alla fall av vissa så det blev en jättebra fredag trots tråkiga "nyheter". Idag blir det att baka på dan sen ikväll blir det galej i storstan.

Hemskt.

Skäms man inte för dom yngre? Dom läser ju och vill inte tro men vad ska dom tro om det accepteras. Dom är lärda att aldrig acceptera lögner, hålla sig borta från dom som ljuger om dom. hur ska dom tolka? ja hur tolkar vi vuxna, det klart dom tolkar lika det märkte jag ju. Usch så hemskt.

LÄTT!

Det är så lätt att såra. Lättare än du tror. Ett överlägset hån, några tanklösa ord, du kanske inte menar, kan påverka mer än du vet och ge en människa känslan av ensamhet. Det är så lätt att glädja, lättare än du tror. Ett vänligt leende, några uppmuntrande ord, sagt i en vänlig ton, kan värma mer än du vet. Så kanske vi ska starta idag och visa lite kärlek? ♥

Trodde.

Man slutar aldrig förvånas. Tystnaden säger mer än tusen ord. Såååååå synd. Jo då alla verkar visst läst och alla vet, det verkar gå som en löpeld och messar och ringer hela tiden orkar inte svara, suck.Kurir då är botten nådd.

Nyttig.

Känner mej ganska nyttig fast jag inte gjort så mycket, Storhandlat mat och lämnat ett par stövlar för omklackning.Inga direkt ansträngande saker men skönt att det är gjort. Bakat har jag gjort oxå så det finns fikabröd om det kommer besök:) nu är det bara att slappa och mysa tills det är dax för middag och fredagsgott. Imorgon är det fest i stora staden,det ska bli nice.

CHEFEN.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Jag har världens bästa jobb och chef! Får ju pröva att jobba halvtid from 1 nov och min chef har inga krav på sig att göra ett "snällt" schema. Med dom arbetspass vi har är det svårt att ta hänsyn till mina tröga mornar och att jag ofta pga medicin blir trött frampå dagen men nog sjutton har hon lyckats,på bekostnad av sig själv.Nu när jag jobbat 25% har jobbet ställt upp och låtit mej gå dubbelt,jag kostar alltså dom bara pengar. Men det har dom tagit för att jag ska få börja jobba och känna mej trygg. Nu när jag går upp till halvtid kan dom ju inte göra så, men då har chefen fixat och trixat så schemat är skräddarsytt efter mina behov, hur många chefer gör så? Speciellt när det blir på bekostnad av dom själva. Det får en att verkligen känna sig välkommen.

TV-Kväll.

Vilken tv-kväll. Först Gonza i True Talent. Sen ngjorde jag chokladpudding och poppa popcorn.Efter det börja nya avsnitt av Criminal Mindes riktigt bra serie och sen fråga Olle dokumentären. Jag tycker det är fasinerande att kolla dokumentär om sex och allt runt omkring, alla har sex men på olika sätt och det är intressant att kolla olika mäniskors njutning och kanske få lite ideer ha ha. Efter det Criminal Mindes igen och till det fetaost och oliver. Nöjd och belåten blir det dusch och sen islatte. Perfekt tv-kväll bra program och godsaker till.

Härlig känsla.

Varit och jobbat ett pass. Vi åkte in till S-tälje och gjorde lite ärenden. Igår när jag va i Nyköping hitta jag lite nya saker, men idag hitta jag massa snyggt.Kunde ju inte köpa riktigt allt jag ville ha för lönen kommer ju nästa vecka och bufferten rör jag inte,den är till soffa. Och nu kan jag ju gå och suga lite på vad jag ska handla och vad som bara va impuls, det är oxå härlig känsla..

Tiden.

Snart är vecka 42 slut, vart tar tiden vägen? Snart är det jul. Jag har redan köpt alla julklappar så jag slipper stressköpa utan kan gå och njuta under julstressen och bara köpa det som faller mej in. Slippa stressa och vara tvungen att hitta julklappar. Jag älskar julen när jag slipper köphetsen och bara kan ta det lugnt och strosa bland alla fina saker och höra julmusiken i högtalarna.

Jag vann.

För ganska längesen märkte jag av en slump att det fanns en som ville spela ett spel med mej, jag gillar att spela spel om jag kan reglerna, Tänk er själva att spela Monopol utan att kunna reglerna urtrist.Det va ganska lätta regler så jag lärde mej dom snabbt.Och jag vann kan ni tänka er, dom andra spelar vidare om andra platsen osv men det är ju inget jag behöver bry mej om, jag har ju vunnit. Tråkigt nog tror jag ingen märkt att jag vunnit och slutat spela för dom är så inne i att vinna.

Kondis.

Som jag trodde va det jävligt härligt med Bandy. Trött och svettig men nöjd och avslappnad. Nu blir det skönt med en dusch och en islatte. Lite bättre kondis börjar jag få av alla promenader och bandyn. Tar det sakta men säkert. Snart kommer jag orka några Zumba pass hoppas jag, jag verkligen längtar.Är trött på att ha sån här kondis efter alla jävla operationer så det är skönt att det är över faktiskt, synd att dom inte hjälpte men det va värt ett försök, Nu börja träna upp sig igen yippi.

Springa.

Mår alltid lite jävligt efter Läkarbesök och allt kläm och känn. Men nu ska jag iväg och springa bort det med lite innebandy. Kroppen säger nej men huvet och hjärta säger ja. Och det brukar kännas jäkla bra när jag kommer hem.Då ska jag duscha och prova kläderna efter dagens butikraid.

Läkarbesök.

Varit hos läkaren och  fått lite besked, både gädje och mindre glädje. Enligt prov så har jag fått en sjukdom av ett avlägset ex yippi..... not. Dom har konstaterat att dom inte kan bota det jag har i bukspotten så det blir inga mer operationer förrän dom halkar på något nytt. Det låter ju inte sååå kul, samtidigt lägger dom nu all energi på att jag ska må så bra som möjligt och det är ju toppen. Fått en drös nya mediciner OCH jag får pröva att gå upp till halvtid yippi! Äntligen så jävla härligt att få jobba lite mer.Och ännu härligare att jag kanske kommer må bättre med nya mediciner.Den "nya" sjukdommen är ju inte så kul men men när jag ändå är i farten kan jag ta den med. Träffade Stenhuggaren och tog några cigg när jag ändå va inne, han såg inte sååå pigg ut men får åka hem idag och krya på sig, man blir alltid piggare hemma.

Helgen.

Idag blir det Läkarbesök och butiksrunda för att kolla om jag hittar något till festen i helgen i den stora staden:)  Det va ett tag sen jag svängde mina lurviga så det ska bli riktigt roligt. Jag har redan handlat till festen men vet inte om jag vill ha det, och det skadar ju inte att kolla in höstens utbud.

FB

Har fått tag i en hel del folk till festen genom FB, Tack FB för det. Nu hoppas vi bara på några glädjande svar oxå så blir det kanon.

Ibland.

Ibland måste man strunta i vad folk tycker och inte lyssna så mycket, utan bara följa sin magkänsla.Ibland måste man gå mot strömmen bara för att det känns rätt.

Sant.

En del människor kan verkligen få en att tro, få allt att låta bra.Manipulera och vinkla så man varken vet in eller ut. Men till slut tar det stopp även för dom, ingen kan hålla reda på allt om det inte är sant.

Njuta

Idag har jag inte gjort mycket mer än kollat film och ätit. Jag hade ju kunnat göra iordning gästrummet/lekrum. Plocka in allt pyssel,leksaker och kanske ställt in tv,video och tvspelen i alla fall. Men det kändes mysigare att bara mysa idag och vem har bråttom:) viktigast är att njuta när man kan.

Trubadur.

prata med trubaduren om musik till festen i nov. Eftersom vi har en gemensam bekant så halka vi in på det med. Han läser han med och sa "klart det är sant, ingen accepterar så mycket om det inte va sant hade han dragit" ja det klart, och då vet han inte allt jag vet utan bara det.Vi enades om att så va det inte när vi kände personen.Men ibland blir det tokigt. Nu har vi i alla fall musiken klar och resten är oxå under kontroll.

RÅD.

Jag har en vän det inte går så bra för. Jag bad en annan vän om råd och fick jättefina råd, som tyvärr inte hjälpte.Nu skulle jag behöva råd igen av min vän men elaka tungor och rävspel har satt stopp för det, Så tråkigt att en människas ego kan förstöra för så många.

MYS!

Varit på lite ärenden i regnrusket, jag kan inte rå för det jag tycker det är mysigt. När jag ändå va ute och sprang passa jag på att handla mys till kvällen. Jag bara älskar att ligga på soffan,tända ljus och äta gott när jag hör regnet smattra mot rutan och blåsten vina i träden. Fast då saknar jag mitt knarriga hus i Norrland och den öppna spisen, i en lgh blir stämmningen inte riktigt lika mysig men näst intill.

Nya kläder?

Har ju köpt kläder till helgens fest, Fast nu blir jag osäker på valet. Så det blir nog en sväng i butikerna imorgon när jag ändå är hos Läkaren. Kläder får man ju ändå inte för mycket av:) Samt att jag gett bort en hel garderob som va förstor så det finns utrymme. Och jag har ju ALLA garderober för mej själv numera(förutom en byrålåda till sova över)Och den här lgh har mycke garderober.

Höst.

Vilken härlig höstdag. Det viner i träden,blåsten är frisk och kraftig, regnet hänger i luften det är höst. Jag ska ut och göra lite ärenden, känna kylan bita i kinderna,låta blåsten rufsa mitt hår och sen komma in i värmen och mysa med tända ljus och lite the. Kanske ett varmt skumbad med ljus och musik. Jag gillar alla årstider föe det finns charm och mys i alla på olika sätt.

-----------------------

För att kunna lura djävulen måste man tänka som en djävul och spela samma spel. En del missar man för dom förstår inte spelet, men du slipper bränna dej på djävulens eldgaffel.

C-Vitamin.

Har tagit det så lugnt idag så inte ens kläderna kom på:) Men tror det gav resultat,inte lika förkyld längre. Vet inte vad som hjälpte mest slöa och mysa eller c-vitaminer och the. Spelar ju ingen roll vilket, allt va gott och mysigt och det hjälpte det är poängen. Så nu blir det dusch och en islatte och sen sängen. Imorgon är en ny härlig dag OCH en dag närmare helg och fest.

Mess.

Ett mess kan betyda så mycket och beröra på många sätt.Jag skickar ett för att jag bryr mej, men samtidigt vet jag att det vidarebefodras vilket leder till att två får det.Den första tror inte på det eftersom det vidarebefodras och den andra som får det blir retad av det. Så det jag skickar betyder och berör mer än jag trodde:) Ett litet mess alltså. 

Förkyld.

Börjar bli förkyld, inte bra för jag ska till läkaren och proverna blir fel om jag är förkyld. Vad jag ska dit och göra vet jag inte, för dom pratar ändå bara skit och vet nada. Den 16 jan 2010 sa dom att dom hade högst ett år på sig att hitta "nåt", nåt va botemedel eller orsak annars.......... Det har gått långt över ett år och dom har inte hittat "nåt" och här är jag. Jag mår inte bättre men jag mår inte sämre heller och det borde jag ju göra om det är nära. Nä dom är bra på att snacka, skapa dramatik och onödig röra i familjen men något annat vete fan om dom är så bra på. Jag tror att jag troligtvis kommer leva med smärta(tack för piller) som jag kan acceptera och att jag kommer leva väldigt länge för jag lever ett liv jag mår bra av.Jag gör som jag vill, litar på mitt hjärtas röst och ser till att själen får sitt använder mycket sunt förnuft och njuter varje dag.Det tror jag är bättre än läkarnas alla råd om lugn och ro med massa vila, ha.

Livet.

Livet är..... Livet är skönhet, uppskatta det Livet är en dröm, inse det Livet är en utmaning, möt den Livet är en plikt, fullfölj den Livet är en lek, lek det Livet är en sorg, känn det Livet är en sång, sjung den Livet är en kamp, acceptera det Livet är ett äventyr, riskera det Livet är lycka, gör det till det Livet är ett pussel, lägg det Livet är möjligheter, anta det Livet är en mission, fullfölj den Livet är livet, lev det fullt ut ♥ ♥ ♥

Pajkastning eller...........

jag fråga en vän "Är allt sant?" Fick till svar "Jag vet inte för jag läser inte.Men av tidigare erfarenhet så är väl 30% sant" Sen går det ett tag och det dyker upp komentarer ang texterna från person ifråga. Ja då måste dom ju läsas eller komenterar man oläst?

Det blev gjort idag.

Varit på promenad och fikat på Marsipangården.Sen åkte vi och fika hos en vän, plockade en liter gula kantareller på dennes tomt. Förbi verkstan och fixa bensinslangen.Och har man en farsa som är bilmeck ja då får man fixa själv,skomakarens barn........ Nu har vännen åkt och jag ska rensa kantareller och göra sås till köttet.

Frukost.

Starta dagen med en lång frukost. Framåt dagen blir det en liten promiss och afternon the på Marsipangården, gott och mysigt.Sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda.

..........

Ibland tror man att man har en vän men inte har det, och ibland har man en vän utan att veta om det.

:)

Ibland är det smidigt när man vet att mess vidarebefodras, då behöver man bara skicka ett och två blir berörda:)

Från en klok bok.

Visste du att de människor som verkar starkast är oftast de mest känsliga? Visste du att de människor som uppvisar mest vänlighet är oftast de som blir illa behandlade? Visste du att de som tar hand om andra hela tiden är oftast de som behöver det mest? Visste du att de 3 svåraste saker att säga är: Jag älskar dig, jag är ledsen och hjälp mig?

Ibland.

Vilken härlig dag! Varit på promenad i tre timmar i det härliga vädret, sen gick vi och handla olika goda ostar och skinkor m.m till middag och glass till efterrätt.Jag fick en för mig komplimang "Dej frågar man när man vill ha ett ärligt svar och inte när man vill ha ett visst svar" Det tycker jag känns bra, Det finns ju dom som heldre är snälla söta och ljuvliga men det har aldrig varit min grej.Nu blir det softa i soffan......ensam. Oxå skönt ibland och idag är ibland:)

Så är det:)

När du gillar det du håller på med kan du kasta av dig täcket varje morgon i glad förväntan inför den nya dagen, och du fylls av sann glädje som är ytterst smittsamt.

Frisk morgon.

En härligt solig och frisk morgon. Tagit en lååång frukost stund utan några måsten på schemat. Promenad i det vackra vädret är ett själv valt måste. Sen vet man ju inte vad dagen har att erbjuda.

Ha ha ha.

Hadde fått ett mail på FB. Jag har sagt ifrån mej mail därifrån för att slippa en hel del.Men för en stund sen kom ett och det va ganska roligt ändå,typ "Tack för samarbetet" Jag har inte "samarbetat" . Hur är en del funtade? He do it agatn. Samma lika blåsning.Noll hjärncell eller?Och sen inte fatta vem som igentligen är boven, ja ja jag fick skratta och jag försökte säga det.

Gala.

Världens barn gala. Jag har "barn" som bor och får mat och tak över huvudet då och då. Har jag inte gjort min del av välgörenhet då? fast dom är stora och bor i sverige förstås. Nä fan klart jag kan skänka ett par hundra men då gör jag det i nån bössa imorgon så någon ser det. Ögontjänare? ja lite grand, om jag skänker genom mobilen måste jag ju ändå skänka i bössan imorgon annars tror dom ju man är snål:)

Skulle kanske......

Jag skulle kanske ha åkt in och hälsat på Stenhuggaren i alla fall, Jag hade ju planerat läkarbesöket så jag kunde ha åkt bara för att hälsa på. Men då visste jag ju inte att Blondie inte skulle komma och att han skulle hamna på IVA. Ibland blir det fel.

Trubadur.

Nu är det klart med 50 årsfesten. Trubadur är bokad, en kille min stora syster jobbat med och som är kanon ställer upp.Och det fast det inte är så mycket tid kvar. Det är bra med kontakter. Ska bli kul att träffa honom jag har inte pratat med honom på bra länge. Lite mailkontakt här på fb bara.Men innan 50 årsfesten är det 30 årsfest yippi.

Inställt.

Skulle varit på Läkarbesök idag,men det blev flyttat. Lite tråkigt för jag tänkte hälsa på Stenhuggaren samtidigt. Ingen jag känner så mycket så jag åker bara för att hälsa på men tillräckligt för att titta in när jag ändå är där. Men hörde att Blondie skulle komma så han blir nog inte ledsen över min inställda titt.Jag har ju liksom inte riktigt DEN statusen hos honom ha ha.Och vem vet han kanske är kvar nästa vecka oxå.

Skiter i.....

Det finns en som inte vill att två ska prata, som gör allt för att det inte ska ske, vad är så farligt med att två pratar? Är det rädsla att något ska komma fram? Den andre har inte insett detta, vilket är konstigt men..... Det är ju bara dens förlust.Den andre fortsätter bry sig och skiter i spelet.

kaffe.

Många har suttit i mitt kök och känt sig trygga att prata, många sitter fortfarande ofta i mitt kök och känner sig trygga att prata om jobbiga saker, både vänner och andra. Det måste bero på kaffet.

Bry sig.

Att bry sig om en annan människa kan faktiskt betyda just bara det. Tråkigt när det läggs till en massa annat i det som inte hör hemma där. Mina föräldrar fostra mej till att bry sig och försöka va en god vän. Men ibland är det svårt.

Retas.

Ibland gillar jag att retas:) speciellt när jag vet att mess skickas vidare, lögn efter lögn blir till och det bara för något jättelite. Bara att se fjortisnivån är kul i sig.

Bra deal.

Två tusen för att låna ut bilen en dag, kostar det ju att hyra en bil i veckan.Men det klart den får man ju lämna tankad och hel. Jag brukar låna ut min gratis fast då är den ju hel och tankad när den kommer tillbaka(, till och med när jag låna ut den till J som kan va lite....), plus att jag har ju fler just nu så då kan jag ju låna ut utan att bli slttande.Och jag tror inte jag har någon som betalar den summan, dom hyr nog istället för en billigare summa. Men det lät ju som en bra deal.

Ganska typiskt.

Frun frågar sin man
"Skulle du vilja gå till affären och köpa en liter mjölk
och om de har ägg, så köp 6!"

Efter en stund kommer mannen hem med 6 liter mjölk.
... ... Frun frågar honom "Varför köpte du 6 liter mjölk?"
Han svarade "De hade ägg."

(Är det så att du är man och inte riktigt förstår detta, så be en kvinna
förklara för dig.)

Våga fråga.

Man kan välja att lyssna, man kan välja att tro på det man läser/hör. Men man kan oxå ta reda på OM det man läser och hör. Bara för att det står skrivet behöver det ju inte va så.  Birro är ett bra exempel på att allt kan vändas dit man vill.När jag läste om han va han en hemsk människa, men när jag såg honom på Adam live verka han ganska snäll och harmlös. Tror det är så ganska ofta och lite var stans.

ILLA.

Vad är det som gör att vi ibland tillåter att någon behandlar oss illa? Jag har hört om det ,sett det, och upplevt det. Och ingen kan förklara varför, inte jag heller. Det är inte kärlek, för det är ju inte alltid en partner.Och även om det är partner kan det inte va kärlek för kärlek är vacker och snäll. Och inte kan det va rädsla över att bli utan vän/partner för dom flesta har många vänner och lätt att få partners. Så vad är det då? Är det att man vill lyckas ändra den andre och kunna klappa sig på bröstet? Då finns det ju lättare sätt att bli stolt över sig själv. Ja nån orsak är det för det händer relativt ofta i världen.

Middag.

Hunnit med allt plus varit och plockat en påse svamp, den verkar aldrig ta slut. Träffa ena brorsan så han fick en hel del svamp. Alltid kul att göra någon glad. Nu blir det till att lägga lite kött i marinad så blir det en god middag ihop med kantarellsås. Behövs bara en halvtimme i skogen för tio kilo svamp.

Fixa.

Duschad och klar, iväg och fixa det som fixas ska. inhandla lite gott till CSi i ikväll. Fint väder är det oxå så svampskogen får sig nog ett besök, då blir det kött och kantarellsås till middag, mums. underbara höst.

Duschad.

Svettig innebandy blev det:) Men nu är jag nyduschad och islatten klar så nu blir det Criminal Mindes. Imorgon blir det svampskogen om vädret tillåter. Livet är bra härligt.

Dagen.

Varit på provtagning, en sväng på jobbet sen hem och typ dö i soffan. Nu blir det mat och kaffe sen Innebandy:) Nu är det faktiskt bara roligt att träna tar inte emot alls.

En sån natt.

En sån natt har det varit inatt:( En natt utan sömn och bara värk. Trodde jag skulle få åka tråkig bil men till slut gick det över. Nu känns det som jag blivit överkörd av ett tåg ungefär, men jag är hemma och det är huvudsaken. Ingen ide att sova nu,ska ju upp snart och iväg på provtagning. Får väl sova efter jobbet istället. Men jag är ändå glad, jag slapp sjukan och dropp denna gång:)

Provtagning.

Nähä kanske göra sig iordning för natten, imorgon bitti är det provtagningar.....igen. Får tänka positivt det är ju bara en gång i månaden numera, det är ju faktiskt inte så farligt. Det jobbiga är att inte få kaffe direkt när man vaknar annars är det ganska ok. Sen är det konferans på jobbet, kanske ska jag passa på och luncha med en vän när jag ändå är där, japp det ska jag banne mej messa och fråga imorgon.

Fotboll.

Det är ett jä-la tjat om Zlatan hit och Zlatan dit. Men se det gick ju alldeles utmärkt utan Zlatan. Och riktigt spännande va det oxå. Varför är dom flesta så fixerade vid en enda spelare. Det är ju helheten som gör laget.

Snacka.

Va förbi pappsen en sväng när jag åkte till affären. Vi börja prata om en gammal vän. Han undra hur det va med den bla bla bla. jag berätta det jag vet och det som sagts,så som pappa är tyckte han att det är nu du som vän ska finnas, jag skicka ett mess för att visa att det inte va jag utan...... Han tyckte det va synd men så är livet. Jag tror vi alla tänker på gamla vänner nu när två gått bort på så kort tid. Nä nu blir det pepparbiff,fetaost och råkost.

Tårar.

Sen jag blev sjuk gråter jag ganska ofta, förr grät jag aldrig. Nu är det inte så att jag sitter och tycker synd om mej själv och gråter, nej det är oftast glädjetårar över alla fina saker i livet, hur lyckligt lottad jag ändå är.Ibland är det inte glädjetårar men då är inte tårarna pga av mig själv utan för nån vän,släkt eller nån annan jag tycker synd om, som har det svårt eller är sjuk. Innan jag blev sjuk uppskatta jag inte allt fint jag hade som tex släkt och vänner, visst va jag glad att dom fanns men tog det lite för givet, att jag hade ett jobb jag stormtrivs med tog jag oxå för givet. Under den här tiden har jag fått så mycket stöd,värme och kärlek som säkert alltid funnits där fast jag inte sett det. Det finns nästan inget ont som inte har något gott med sig.

Samtal.

Va och hjälpte pappsen en stund, tog en kaffe och softa. Då kom en någolunda snygg kille från Vallentuna och satte sig och snacka, trevligt trevligt. Under samtalet märkte vi många likheter mellan oss bla kom vi båda från Hökarängen och båda hade flyttat utåt fast åt olika håll.Samtalet avbröts abrupt av att pappa behövde hjälp annars hade jag nog tagit numret. men jag vet vart han finns ett par dar till så.........

Bil.

Jag sålde ju en ring och köpte bla en bil. En liten ful -oo som passar mej perfekt. Nu måste jag ju sälja min andra bil, och jag hatar verkligen att sälja bilar. Får nog lämna över det till pappsen tror jag.

Spelpjäs.

Ibörjan va det trovärdigt, när jag märkte spelet gjorde jag några lömska drag och fick det bekräftat. Jag försökte varna spelpjäsen men inte då. jag visa P "spelplanen" när vi träffades. Vi fick oss ett gott skratt. så genomskinligt och ändå inget ljus går upp. Men det klart, har spelpjäsen inte sett hela spelplanen är det svårt att se spelet:)Jag har lovat uppdatera P spelets gång.

Sorg.

På en vecka har två vänner till familjen dött, så sorgligt. Ännu sorgligatr att dom bara va lite äldre än mina föräldrar,det får en att tänka till.Är det nån av dom nästa gång? hoppas inte, Fast dom är ju friska och pigga jobbar och är igång så det känns avlägset. Men det klart dom börjar bli äldre. Nä roligare saker kan jag tänka på. Engelen till exempel och det som sas backstages, ska va glad jag att jag kom undan.

Just så.

ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬ ஜ۩۞۩ஜ ♥♥♥
Jag föddes utan att be om det & jag kommer dö fast jag
inte önskar det. . . Så låt Mig åtminstone leva som JAG vill !!!!
... Jag kom inte till världen för att tillfredsställa DIG!!!!. Och om
du inte gillar nåt hos Mig, skriv det på en lista, vik den ett par
gånger & stoppa sen upp den nånstans där solen inte skiner :)
▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬♥ ♥ ♥

Ladda batteriet.

Märker att det redan börjar bli kväll och jag har fortfarande inte hunnit med speciellt mycket. Och nu är det ju dax för middag och sen softa i soffan med gottis jag inte orka igår. Bara att inse att jag har allt kvar att göra i morgon. Man behöver sånna dagar man bara njuter av det som varit och inte gör ett skit, ladda batteriet heter det och det är ju bra med full laddat imorgon.

Njuta.

Det är mitt på dan och jag har inte kommit igång och göra något vettigt. Sitter bara och ler och tänker på dagarna som varit,underbara härliga dagar jag lever länge på. Men tyvärr så måste jag sätta igång och inte bara sitta här och njuta.

...............

När man ser alla spelarnas drag fattar man spelet och vinner, förlorarna står ensamma kvar. man får inte mer än man nöjer sig med.För att nå framtiden måste man släppa dåtiden och leva i nuet.

Middag.

Varit på en underbart god, mysig och nice middag. Så nu ligger jag bara i soffan och njuter. Utan tilltugg för det orkar jag inte. Är nöjd  och belåten på alla sätt och vis.

Ha ha ha

En svensk sitter och äter frukost på ett cafe. Vid sidan av honom sitter en norrman som tuggar tuggummi.
- Äter ni svenskar hela brödet? Frågar norrmannen.
- Ja, Naturligtvis! Svarar svensken förundrat. Norrmannen leker med tuggummit i munnen och säger:
- Det gör vi inte hos oss, i Norge äter vi bara det innersta av brödet. Brödkanterna samlas i en container, bearbetas och formas till croissanter ...och säljs till Sverige.
Norrmannen frågar vidare:
- Äter ni marmelad till brödet också? Svensken svarar lätt irriterad:
- Ja, naturligtvis. Medan norrmannen högljutt tuggar tuggummi, säger han:
- Inte hos oss, i Norge äter vi bara färsk frukt till frukost. Skalen och resterna samlas i en container, bearbetas till marmelad och säljs till Sverige.
Nu blir det svenskens tur att fråga:
- Säg mig en sak, har ni sex i Norge?
Norrmannen ler och svarar:
- Ja, naturligtvis har vi sex.
Svensken lutar sej över bordet och frågar:
- Vad gör ni med kondomerna när ni använt dem?
- Vi kastar dem! Svarar norrmannen.
Nu börjar svensken att le... Sedan säger han:
- Inte hos oss, i Sverige samlar vi alla använda kondomer i en container, bearbetar dem, smälter dem och säljer till Norge som tuggummi...

Lilla <3

Nu har lilla hjärtat åkt och hemmet ser ut som en lekplats, det blir så tomt efter henne:( Men nu blir det till att fixa sig och dra iväg på middag, trevlig avslutning på helgen. Köpt hem lite gott tilltugg till tv:n oxå så jag kan softa och snaska när jag kommer hem.

Söndag.

Klockan är snart halv tolv och det känns som hela dan gått:) Mycke tid har man när man går upp sex. Nu blir det härlig promenad med älsklingar och hjärtan och avslutar med the och scones på Marsipangården. Till och med vädret ät perfekt.

Allt kanske kommer fram...........

det kan tänkas att du är omgiven av folk som i hemlighet vill att du inte ska klara dig så bra eller rent av misslyckas så att de inte kommer i dålig dager. "Glöm det", kommer de att säga."det är inte värt det". Det är alltså viktigt att förstå hur otroligt givande det är att följa sin egen väg, men lätt är det inte.

Söndag.

Vakna av en liten blöt puss och en viskning "mojmoj". kan man vakna bättre fast klockan bara är sex:) Nu har vi redan hunnit äta frukost,ritat och lekt med dockor. idag ska vi ner på Marsipangården och fika det är afternon the och scones där på söndagar,supergott. Massa marmelader och ostar m.m. När hjärtat åkt hem är jag bjuden på middag. Kan bli en härlig söndag.

Krångligt.

Man skickar ett mess och undrar hur det är till en vän,som skickar det vidare till sin vän, som skickar det vidare till sin vän som skickar svaret på frågan. Det kallar jag att krångla till svaret. Men en del vill göra allting svårare än det är.

Bry sig.

Att bry sig och att önska lycka åt en vän hör ju till, men det är inte alla som uppskattar det och inte alla som tar det för vad det är. Men dom får väl skylla sig själva och slippa ha nån som bryr sig:) Jag blir glad varje gång.

Vänner eller...............

Att få besök är ju alltid roligt eller? Ja om det är öppet och ärligt och trevligt, annars är det bara löjligt och fjantigt och då kan det ju lika gärna va. Man kan undra vad för osagd anledning besöket är då.

Ha ha

En ruskigt ful och motbjudande kvinna går in i en affär med sina två fula, skrikande ungar. Hon vrålar åt dem att hålla käften och kunderna i affären stirrar generat. Butiksägaren går fram och försöker få tyst på kvinnan. - Godmorgon frun, vilka underbara och söta barn ni har. Är de tvillingar? - För helvete ditt rövhål... till och med en blind idiot skulle kunna se att de inte är tvillingar! Pojken är 4 år och flickan 9... vad fan får dig att tro att de kan vara tvillingar? Butiksägaren svarar: - Det är bara det, att jag har svårt att tro att nån skulle vilja knulla dig två gånger!!

Kalas.

Lilla hjärtat är här och vi har varit på två kalas så nu är vi trötta. Hjärtat ska få sig ett litet bad och sen i säng.Jag har fått min "nya" bil oxå:) En liten pigg bensinsnål sak som jag inte behöver va rädd om den råkar ut för något,den är helförsäkrad så jag tjänar på att det händer något ha ha.I dom här kvarteren vet man ju aldrig.Nu ska jag tappa upp ett bad till hjärtat.

Våga.

Sanningen är att vi alla är födda med enorm potential och välsignade med oändliga möjligheter att stiga mot nya svindlande höjder.men tråkigt nog är de flesta av oss så lata, så upptagna av vad andra kan tycka, eller rädda för förändringar att vi aldrig vågar sträcka ut våra vingar och förvärkliga våra underbara gåvor.

Kalasdag.

Snart kommer lilla hjärtat så mysigt. Under dagen ska vi på två kalas ett 60 års och ett 27 års. så det blir godsaker och trevligt umgänge hela dagen lång.Ikväll blir det soffan och tv mys hela kvällen...........är planen.

dumt att ljuga!

Det är dumt att ljuga! Inte bara för att det är dumt att inte säga sanningen utan även för att när den som brukar ljuga säger sanningen,tror man inte på den. Det har hänt mej precis, en person har försökt övertyga mej en sanning men eftersom det varit så många lögner trodde jag inte trots alla uppoffringar för att få mej förstå.Men nu fick jag sanningen från annat håll och måste ju be om ursäkt. Fast kanske jag ska vänta och bli lite mer övertygad ha ha.

Jobbat:)

Varit och jobbat, helt underbart.Jag är lyckligt lottad som trivs så otroligt bra på jobbet. jag längtar dit jämt, klart jag oxå trivs att va ledig men har inget emot att åka till jobbet heller.Mobilen va full med sms (mobilförbud på jobbet) när jag kolla den när jjag slutaoch N när jag kom hem satt det blommor på dörren och en text "Jag glömde att du jobba" det är ju inte helt fel avslutning på en bra dag och början på en mysig helg.

Klocka.

Lägg handen på bröstet och känn hjärtat slå.Det är ditt livs klocka som räknar den tid du har kvar. En dag tar det slut.Det är hundra procent säkert och det finns absolut inget du kan göra åt det.Så du har inte råd att kasta bort en enda dyrbar sekund.Följ dina drömmar energiskt och passionerat, eller så kan du lika gärna ge upp och se dem sköljas bort.

 Av alla hemska känslor som får dig att må illa känns ingen så dåligt som att veta att man hade chansen att göra vad man verkligen ville, och inte tog den.

Fix & trix.

Idag blir det en sväng på byn och fixa 60 årspresent, imorgon blir det två kalas. Först 60 årsfirande på dan och sen fira systerdotter på eftermiddagen, på kvällen ska jag bara softa i soffan. Men idag är det oxå full rulle och fixa & trixa, besöka sjuk vän m.m. Ingen rast ingen ro, men roligt är det förutom sjuk vän.

fråga Olle.

Kolla på fråga Olle dokumentären, superkul program. Det är så tabu med sex man undrar ju Därför är det både lärorikt och roligt att se programmet. Nu blir det något helt annat Criminal mindes oxå ett otroligt bra program. varför.Det är inte många människor som inte gillar sex sen är det ju olika nivåer och olika gränser.Det är det jag tycker är kul med programmet,det tar upp så många områden och nivåer. Jag gillar sex och sexiga saker men det jag gillar och det jag tycker är sexigt kanske nån annan tycker är blaha och tvärt om.

Tro!

Man kan aldrig ändra någon annan, bara sig själv.Vill man tro,gör man det. Vill man inte se att man blir bedragen, gör man inte det. Vill man inte se att man blir lurad, tror man på allt.Att ändra någon annans svekfulla beteende går inte, man kan bara ändra på sig själv,antingen tar man det, eller så går man.En del njuter av att lura,bedra och svika, en del vill tro på allt.

Alltid något.

Fick oväntat fikabesök,alltid lika trevligt. sjukan blir imorgon för ikväll va det ingen ide med det måendet..Om det inte blir operation redan imorgon då får man ju ta det i helgen.Ja alltid är det något.Så nu kollar jag tv och rensar svamp:)

Fått lite gjort.

Varit och hjälpt pappa en stund, kollat in min nya bil perfekt som pendlarbil liten och bensinsnål.Sen tog jag en liten sväng i skogen men det blev bara en halv kasse för det börja regna alldeles för mycket så vi åkte hem igen. Får se om jag ska åka till sjukan för en kompis åkte ambulans nyss,inte kul inte.Måste ju ställa upp när vänner blir sjuka.Vet hur det är att åka den där j.vla bilen.Man är inte stor och kaxig då. Samtidigt är det ju bra att dom finns, har räddat mej många gånger:)Ja det blev en dag med lite gjort i alla fall.Får se om jag tillbringar kvällen med tv och svamprensning eller på IVA.

En dag.

Idag va ingen bra dag:( vakna med värk som inte gick över.Det va bara att ta lite starkare medicin och lägga sig igen.Men nu är det bättre så nu blir det iväg och hjälpa pappsen en stund.Det får bli en lugn och härlig dag och kväll.

Blondies have more fun:)

En BLONDINS Dagbok: JANUAR: Lämnade tillbaka en scarf för att den satt för hårt. .. FEBRUARI: Blev sparkad från apoteksjobbet, eftersom jag inte kunde trycka etiketter. Flaskorna fick ju inte plats i etikettmaskinen! MARS: Blev riktigt glad! Lyckades lägga ett pussel på 6 månader, fast det stod 4-6 år på kartongen. APRIL: Satt fast i en rulltrappa hur länge som helst, under ett strömavbrott. MAJ: Försökte mig på att åka vattenskidor. Men kunde inte hitta någon sjö med backe! JUNI: Förlorade en tävling i bröstsim! Fick sedan reda på att de andra fuskade. De jävlarna använde armarna! JULI: Blev utelåst från min bil i världens regnstorm. Bilen blev dyngsur eftersom taket var nedfält. AUGUSTI: Kunde inte ringa 112. Det finns ingen 12-knapp på min mobilmodell. SEPTEMBER: Försökte klura ut varför det är så mycket W på M&M-godiset. OKTOBER: Jäkla M&M! De är så svåra att skala... NOVEMBER: Bakade en kaka. Receptet sa att jag skulle separera 12 ägg. Så jag fick låna ihop till 12 skålar. DECEMBER: Gick på disco där man skulle vara över 18! Tog en jäkla tid att samla Ihop 17 personer.

Svett.

Vanligtvis hatar jag svett, det är bland det äckligaste jag vet.Men efter ett hårt pass Innebandy är det rätt ok att va svettig, det känns att det tagit ordentligt.Jag är ju ganska snabb in i duschen och vill få bort det fort men det är ändå skönt att ha svettats.Vi va bara fyra denna gång oxå så det blir ju en hel del springa på en timme då....och en hel del fula ord oxå förstås.Hoppas alla snart blir friska så det blir lite mer folk och man kan ta lite vattenpauser, samtidigt är det ju bra med hårdpass när man väl kommer iväg och tränar så kondisen kommer tillbaka.

Jobbat.

Varit ett ganska långt pass på jobbet idag, underbart. Åt lunch med en gammal "vän" trevligt som bara den och mycket att prata om och reda ut, skönt. På schemat stod det 1 1/2 timmes promenad i rask takt bla och det va balsam för själen det.Bra uppmjukning till Innebandyn ikväll oxå Man blir verkligen pigg av promenader  och svettig,tur det finns dusch på jobbet.Nu blir det mat och lite softa innan träningen.

Förändra.

Allt går att förändra, med lite vilja. Ibland måste man offra något för att få något annat men man kan alltid förändra. Är man inte nöjd är det upp till en själv att förändra, ibland känns det hopplöst men det finns alltid en väg ut bara man vågar släppa taget ibland, våga ta hjälp när man inte orkar förändra själv. Vi har bara ett liv och det är vi själva som måste se till att det blir så bra som möjligt.Istället för att tråna efter målet långt därborta så titta på delmålen på väg dit.Då blir det inte lika svårt och känns inte lika övermäktigt.Allas första mål är nog ändå att må bra.

Manekyr.

Mina naglar ser ut som f-n efter all svamp plockning, så ikväll blir det till att ta hand om dom ordentligt.När svampsäsongen är över ska jag beställa tid för manekyr, än är det inte mycke ide till det. men en rejäl ansiktsbehandling ska jag göra sålänge. jag älskar att lägga mej i behandlings stolen med värmefilt om mej och låta dom pyssla i två timmar. Man ser ut som ett rödmosigt äpple efteråt men sen, sen känner man sig ren och mjuk. jag vet att hon kommer gråta över mina händer men dom tar jag itu med sen för svampen lockar mer än fina händer just nu.

Champagne.

Eftersom det blev så kort stund i skogen åkte jag till pappsen och svetsa lite, skitkul. Jag har gått svettskurs men är inte så haj på det, men på ställen där det inte syns som avgasrör är det ju helt ok bara det sitter liksom.Sen en snabb sväng och köpa rosa champange och present till bästaste bonusdotter som fyller tjugo. Jag vet att hon älskar champange och rosa är favorit färg så det passar en partytjej som håller till på stureplan. Där har ju en annan inte en suck att platsa men jag hejjar på henne som platsar och får spännande berättelser om vad som händer. En helt annan värld än min kan jag lova. Det är som att titta på Hollywoodfruar.

snabb sväng.

det blev en snabb sväng i skogen, skulle plocka en kasse till jobbet och det va ju gjort på en halvtimme:). Och inte tog jag med något mer att plocka i så det va bara att åka hem. Men det blir väl ett par svängar till den här veckan så frysen får sitt. det börjar bli en rejäl hög svamp i frysen men mycke vill ha mer.

SPEL:

En del människor gillar att spela spel, och då menar jag inte dom man spelar vid köksbordet utan med människor. Dom luras och bedrar för egen vinnings skull, vad det är för kul har jag inte förstått men det är väl spänningen att bli påkommen kanske.Ibland när jag märker dubbelspelet spelar jag med för att se hur långt det kan gå och ibland vänder jag dom ryggen. ibland spelar jag med ett tag och sen vänder dom ryggen. Dom flesta tror att man inget märker, och att man går på alla helt otroliga saker som kommer fram i spelet.det blir bara värre och värre saker så till slut kan det nästan bli månresor och andra fantasi fulla saker som händer. Dom som gillar dessa spel måste va folk som gillar drama och sagor eller har så tråkigt liv så dom måste hotta upp det.Samtidigt måste det va sånna som inte bryr sig om andra för det skadar ju oftast någon.Sen finns det dom som försöker få saker genom medlidande, vem vill att någon ska gå och tycka synd om en hela tiden, är det kul?Kan vi inte bara vara nöjda med vad vi har och njuta av det? Känna lugnet och den trygga vardagen och nöja oss med det? Måste det hända dramatik och sånt hela tiden för att må bra? Tack vare vissa i min familj med väldigt dramatiska ådror har jag upplevt mer dramatik än jag orkar med så för mej är lugnet som nu är så underbart skönt och jag kan samla krafter till nästa dramatiska händelse, för den kommer det vet jag,det gör den alltid  förr eller senare:)

Avis.......

Idag blir det svampplockning. För några år sen va jag och plocka svamp med en vän och när jag såg att vännen hade dubbelt så mycket svamp som mej blev jag lite avis.Efter att ha kollat på den andres skörd va jag inte så avis längre.Det va lika mycket giftig svamp som höstisar ha ha. Det finns ju en som är lik höstisen så vännen hade inte sett skillnaden och plockat både och. Ja det va ju tur att jag blev avis och kolla för annars hade det slutat illa. ibland finns det mening med avundsjukan.

Lugn dag.

en lugn härlig dag har det varit. imorgon blir det skogen en sväng och plocka en påse svamp till jobbet Det vill säga en halvtimmes plockning.Längre tar det inte för en hel påse för det finns såååå mycket i år, alla hittar och dom som inte gör det kommer nog aldrig att göra det:) I år får man va försiktig så man inte trampar på all svamp det är inte ofta det är så.Nu börjar CSI igen.

Liten by.

Nu är det ju inte så svårt att få veta vem i sån här liten by, speciellt om det hänt förr eller en person man lätt kan förklara:) Men jag tänker inte avslöja det här och bli utsatt för pajkastning. En del tål inget och blommorna vill jag njuta av.

Hemligt.

Om något måste ske i hemlighet är det inte rätt. Antingen är det olagligt eller inte äkta.Annars kan man ju stå upp för det.Gäller väl kanske inte hemliga blommbud men det mesta andra saker.

Blommor.

Hmmm nu ringde det på dörren och utanför stod ett blommbud.....till mej:) underbara rosor utan avsändare, sånt gillar jag,jag har fått det förr lite nyfiken blir jag men avsändaren är inte så viktig sålänge blommorna är fina.Jag tror den här dagen blir en jättebra dag.

Vinst.

I förra veckan fick jag impuls att köpa en bingolott, det har jag inte köpt sen ungarna sluta sälja för typ 10 år sen. eftersom jag inte spela på den rättade jag den nu och såg att jag vunnit. Det va inte så mycket i vinst men det räcker till att unna sig nått. Och bara att jag vann är vinst nog.Förr vann jag aldrig något på nått men se det har vänt, sist jag tog lott vann jag en hink med godsaker(första pris) och innan de va det oxå vinst.Förr tog jag för att bidra till olika föreningar eftersom jag visste att jag inte vann, numera tar jag för vinstens skull. Jag tror p¨å talesättet "pengar ger pengar".

Nyköping.

Varit en sväng till Nyköping. Nu blir det en stadig frukost innan jag sätter fart med, ja baka kanske. Har inga måsten eller något idag så tar dagen som den kommer.

Bry sig.

Varför slösa energi och bry sig om någon som ändå inte bryr sig?Det finns så många fina människor att bry sig om så varför slösa det på någon som vill bli illa behandla, som vill va offer, som villbli sårad.

Som det ska va.

Va en snabbfika hos ena brorsan, det är så härligt där, svägerskan är som en syster för hon har liksom varit med sen hon va 14. Dom är inte alltid överens MEN dom respekterar varandra enormt. Och idag hade ena dottern kalas för sina kompisar då hjälps båda åt och det är så självklart för dom.Dom tjafsar aldrig om vem som gjort vad och vem som gör mest m.m Utan den som har tid gör det! och så har det jämt varit och det gäller allt från blöjor till dammsugning och bakning. Dom har det som dom flesta vill ha det och det tror jag beror mycket på deras stora respekt för varandra.Och kärlek förstås:)

Disk.

det tråkigaste jag vet är att plocka ur diskmaskinen.Det tar typ fem minuter men det är dom tråkigaste fem minuter.fast det är ju lika tråkigt att plocka in från ett diskställ, och då är ju diskmaskinen bättre för man slipper ju diska.

Elak.

Att tycka någon är elak är en sak, att låta den elaka va elak om och om igen det är dumhet. Elak är nått man är med flit,dumhet sitter i personligheten.När man låter någon va elak om och om igen har man gjort valet att bli ledsen och förnedrad, ett eget val.

Hemmadag.

Idag blir det en lugn dag med hemmafix, det är verkligen behövligt. Det har varit mycke fika och svamp plockning på bekostnad av hemmet.Men va f-n det springer ju inte ifrån mej och stör ju ingen mer än mej. När jag tänker så låter det lockande att åka och fika istället ha ha.

HUA.

hur kan man nyttja andras snällhet och må bra av det? Ändra mail och mess till sin fördel?  vara nöjd med att ha "lurat" till sig personer med lögner om andra och lugnt säga "Ha jag kan alltid lura tillbaka"?Och när man "vunnit" sparka iväg trofen(den stackars lurade människan). Hur ser en sådans samvete ut? Hua vilken hemsk människa, så planerat elak. Men det brukar ju sluta med att den står ensam kvar, och då tycker inte nån synd om den.

Vänner.

Till mina underbara vänner;
Goda vänner är svåra att hitta, svårare att lämna och omöjliga att glömma.
En bästa vän är som en fyrklöver, svår att hitta men lyckosam att äga.
Vissa människor gör världen så speciell bara genom att finnas där.
När det gör ont att se tillbaka och du är rädd för att se framåt, se åt sidan och du kommer att finna din bästa vän där.
... Goda vänner är som stjärnor, du kan inte alltid se dom, men du vet... att dom finns där.
Sann vänskap tar aldrig slut, för vänner är för evigt.
Många människor passerar i ditt liv, men bara riktiga vänner lämnar fotsteg i ditt hjärta.

Lögner.

Vi hatar lögnare, ogillar kappvändare.......oftast. Men vi ogillar oxå den som kommer med "fel" sanning, den sanning vi inte vill höra. då hyllar vi gärna lögnaren och tror på den för att slippa sanningen. Vi vill att vår verklighet alltid ska va vacker och tror på den som gör den det,vare sig det är lögn eller sanning, verkligheten är inte alltid vacker. vi vill att personer ska vara perfekta, och är dom inte det ruckar vi bara lite på sanningen så blir dom det. Det finns inga perfekta människor, det finns mer eller mindre bra för just dej. Ibland fantiserar vi ihop en underbar verklighet med nån och sen blir det vår sanning, ibland märker vi att vår fantasi va sann och ibland vaknar vi ur fantasin och ser sanningen. varför hatar vi då lögnare, när det ofta är lögnen vi vill ha för att slippa se sanningen? Varför tittar vi snett på mytomaner men tycker synd om andra sjuka?Varför ogillar vi den som säger sanningen om det är "fel" sanning? Jo för att vi vill att livet alltid ska vara underbart med rosa moln,men livet är oftast inte så, livet har sina bra dagar och sina mindre bra och lär vi oss uppskatta även det lilla i livet så blir det fler bra dar än mindre dar. Det är det som gör livet så underbart.

Ledsamheten.......

Det kom ingen dotter:) Ledsenheten gick över innan hon hann hit, hon är lite dramaquin så det brukar gå över. Så istället för galej och istället för att trösta dotter blev det middag och fångarna på fortet hos en vän. Nu är jag hemma i lugnets vrå och ska slänga mej i soffan utan något gott för jag är sååååå jävla mätt fortfarande.Ja så blev den galejkvällen, men som mamma får man ju offra sig. Och det blev ju både gott och väldigt trevligt ändå:)

Inget galej.

Jaha det blev ändrade planer ikväll, får hem en kärleks ledsen dotra ikväll istället. Men tälje finns ju kvar så det får bli en annan gång. barnen går ju före nöjen. Så det blir till att mysa med dotter och det är ju inte fy skam. Ledsenheten brukar ha gått över på vägen hit, ibland hinner hon inte ens hit, får se hur det blir denna gång.Lika bra att ställa in planerna och finnas till hands i fall att. Ja så är livet som mamma till vuxna barn.

Ger bort.

Det blev bara en timme i skogen, men en grön påse svamp:) Gav bort lite till en som hatar skogen.Jag ger henne oftast en tredjedel,vet att hon gillar svamp och det finns ju så mycket.I år kan man va väldigt givmild eftersom det inte tar nån tid att plocka. Nästa kasse ska jobbet få, men dom får hela skörden och bara en gång. Det är härligt att gå en sväng i skogen så det ska jag göra ända tills svampen tar slut. Nu blir det duscha inför kvällens galej.

balsam.

Efter en soft lugn morgon med tidning och kaffe är det dax för frulle. Sen blir det en härlig promenad i svampskogen det är som balsam för själen, lugnet,doften,friska luften och den goda svampen.

RSS 2.0