Bröllop!

I år får vi åka till Ystad två gånger! En gång i juni då bror gifter sig där och sen i augusti på semester. Sämre kan det ju va:) Och snart hoppas vi på fler bröllop, En systerdotter har förlovat sig och syster ska väl oxå till altaret snart....hoppas jag. Själv vill jag inte gifta mig, men gå på bröllop det vill jag.

Shopping.

Det blev ingen slödag igår, det blev en shoppingdag och middag ute:) Idag har jag varit på nyårsfika och ikväll går vi till bror och äter trerätters och myser med alla som är där. Önskar ett Gott Nytt År! Tror knappt mitt kan bli bättre än det som varit....men man vet ju aldrig:)

Slödag.

Idag blir det mys hela dagen. Baka lite till nyår oxå, chokladtårta.Men inga större ansträngningar idag inte. Kanske har vi tur att det går några bra filmer på tv under dagen att slötitta på:)

Inbrott.

Va och köpte sele så jag kan gå ut med hunden i halkan. Han drar ju såååå om en hare kommer:) och stark är han(Amstaf). Sen hjälpte jag Pappsen så några praliner blev det inte. Efter hund prommisen skulle vi hämta saker ur förrådet----INBROTT! Alla mc-kläderna stulet:( Jaja det blir en date med polisen,suck. Nu blir det mat.skummbad och sen slappa.

Skitväder.

Skitväder! Det får bli en sväng till djuraffären och handla gottis till fågel och hund:) Sen blir jag nog inne resten av dagen. Fick ju en pralinbok i julklapp, göra praliner passar ju bra en sån här dag(fast hela huset är fullt av choklad efter jul)

Pizza

Jag orka inte laga mat så det blev Pizza.......igen.Kycklingen får vänta till imorgon. Nu är jag så j...a mätt så nu blir det soffhäng och glögg.

Glögg.

All julmat är slut! Så idag blir det kyckling, mums. Sen blir det skumbad, soffan med glögg:) Julmat kan man tröttna på men ej glögg.

:)


Gottis.

Så va lilla julafton avklarad. Mysigt, gott och trevligt va det. Nu blir det ännu en kväll i soffan med glögg och massa gottis, härliga jul!

Lilla Julafton.

Idag blir det lilla julsfton med alla som inte va med på självaste julafton. Det brukar bli väldigt roligt med mycke skratt. Många (30) brukar vi va och många barn.....äntligen. Barn och jul hör ihop så det sakna jag lite på julafton men vi hade ju en bebis med som tur va. Och vi va ju som barn med lekar och stoj:)

:)


Skumbad.

Badat skumbad, ätit pizza och nu njuter jag av glögg och "så mycket bättre" En heldag med bara njuta och slappa , det laddar batterierna det:)

Sant.


JULDAGEN!

Juldagen, nästan bättre än julafton, bara nästan. Ska tillbringa den helt själv med mys,skumbad och god mat och promenad. Om inte någon tittar förbi förstås, men inget inplanerat på hela dagen mer än slappa och mysa och njuta av tanken på gårdagen.( Den blev perfekt med lek,god mat,skratt och slutade som vanligt med våran tradition med pokerkväll). Det är skönt att ha en sån här mys dag mellan julafton och lilla julafton då det är precis tvärt om, full fart och mycke folk:) Jag gillar båda sakerna och båda är mysigt om det blir jämt fördelat.Och ensam på juldagen är första gången jag är, och då ska här passas på att bara slappa och göra vad jag vill utan några som helst måsten.

Glögg.

Mätt, belåten och lite trött vilken härlig julafton. Jag måste varit väldigt snäll eftersom jag fått såååå många fina julklappar:) Nu blir det softa i soffan med glögg, en bra avslutning på denna afton.

Julafton.

Slår in dom sista julklapparna, sen dax att packa in mat och paket och åka till syster och fira jul:) Mys på hög nivå blir det.

Imorgon......

Imorgon är det Julafton, och första julen jag inte firar med mina barn. Dom firar med sina respektive, men jag blir ju knappast själv på julen. Har man så många syskon som jag blir det alltid många till jul i alla fall:) Vi blir nog runt tjugo vuxna och tyvärr bara en bebis, ja bebis är gulligt men barn som vet vad jul är saknar jag, fast vi leker och gör roliga saker fast det inte är barn med.Det brukar bli charader och klappleken och framåt natten blir det alltid poker.Ja det blir en bra jul trots att mina barn och barnbarn inte är med. Sen blir det ju många barn på "lilla julafton" då alla träffas, fast det borde ju heta stora Julafton då vi blir dubbelt så många.Härliga, underbara JUL!

Hämta.....

Va och hämta ut mina medeciner idag, jag har sju varav två är för bivärkningar för dom andra....sjukt. Men jag fick en glad överaskning dom kostar 1900kr och jag visste jag kommit en bit på högkostnaden så jag räkna med 1000kr och så kosta dom bara dryga 350kr yippi. Så nu kan jag köpa en julklapp till åt mej själv:) dom andra är ju klara.

Ingen stress.

Julstöket klart, förutom janssons. Va nere på byn och bara gick och mös. Tog en grillad macka och varm choklad med vispgrädde på Marsipangården. Såg på alla stressade människor som sprang runt som yra höns.Sett på komedier med mamma hela eftermiddagen och druckit glögg, så avslappnat och härligt, ingen julstress alls. Hoppas alla får en bra och mysig jul med nära och kära, det ska jag ha.

<3

Vintervitt ute, lukten av jul skinka inne. En varm god glögg i handen....julen är här!.

Handlat.

Nu är allt handlat! Va och åt oxå, på ett riktigt hak, men god mat har dom:) Skratta åt min mamma som såg en som gör ont åt folk där ha ha hon som tror alla om gott. Sen träffa vi den som...... och hon va glad igen.Nu blir det till att fixa skinkan och lite mer godis sen glögg i soffan. Fan va jag myser denna tid.

Snöar.

Snöar och julstämmning. Nu drar vi och handlar lite och får ännu mer julstämmning. Nedräkningen har börjat:) Fast det klart idag ska ju jorden gå under så dagen D är redan här ha ha.

Ha ha

Min underbara flickvän och jag hade varit tillsammans i nästan 2 år när jag friade till henne och hon tackade ja.

Det fanns tyvärr ett litet problem! Problemet var hennes vackra och sexiga yngre syster. 22 år, bar alltid tajta, sexiga kläder och var oftast utan bh. Hon böjde sig ofta fram när hon var nära mig, och jag fick alltid se mer än jag än som kanske är lämpligt av hennes privata delar. Jag blev snabbt helt säker på att det var helt medvetet, hon gjorde det aldrig i närheten av någon annan.

En dag ringde lillasystern och bad mig komma över för att se över bröllopsinbjudningarna. Hon var ensam när jag kom dit, och hon viskade till mig att hon hade känslor och längtan för mig som hon inte kunde komma över. Hon sa att hon ville älska med mig bara en gång innan jag gifte mig och tillägnade mitt liv till hennes syster.

Jag var i chock, och kunde inte säga ett ord. Hon sa. Jag går upp till sovrummet, och om du vill ha en sista vild svängom, följ med upp och ta mig.

Jag var som förstenad när jag såg henne gå uppför trapporna. När hon kom ända upp drog hon av sig trosorna och kastade dem nedför trapporna mot mig. Jag stod där förstenad en kort stund, sen vände jag om och sprang rakt mot ytterdörren. Jag öppnade dörren och sprang vidare mot min bil.

Men gissa vad, hela min blivande familj stod där ute och klappade händerna.

Med tårar i ögonen kramade min styvfar mig och sa Vi är verkligen glada att du har klarat vårt lilla test... Vi kunde inte önska en bättre man till vår dotter. Välkommen till familjen!

Och sensmoralen i den här historien är: Förvara alltid dina kondomer i bilen.

Hmmmm.

Kolan klar, granen huggen, Nu blir det glögg i soffan och bara njuta......och så va det bara skit på tv:n. Tur jag tog pause och kolla Criminal Mindes. Ja det blir till att bada hunden först och sen mej istället, glögg i badet hmmmm.

Stämmning...

Spelar julmusik, sjunger med och pyntar, Stämmningen är på topp! Ikväll hugga gran och göra julgodis,Imorgon ska sista klapparna handlas. Kan man annat än njuta och vara glad.

Julpynt.

Idag ska det julpyntas! Imorgon ska det julhandlas med Mamsen, vi ska oxå fika med en gammal vän som blev glad över att jag hört av mej om fika:) Det är bara mys varenda dag fram till jul och då blir det ännu mysigare. Jag bara älskar denna tid.

Rekomenderar.

Rekomenderar en blogg. Den handlar en hel del om missbruk och är så bra och många gånger "Förklarande".Det är en fd missbrukare som skriver den. denandrachansen.wordpress.com heter den

från bloggen "Den andra chansen"

”Hej Droger, beroende heter jag!
Jag vänder upp och ner på dom flesta hem, river sönder alla familjeband, tar barnen ifrån er, och det är bara början. Jag kostar mycket mer än Diamanter, mer än Guld, och sorgen som följer mig är ett skådespel. Om du behöver mig, kom ih…åg att det är lätt att hitta mig, jag är överallt, runt om kring dig, jag finns i skolorna, och i alla föreningar, arbetsplatser mm.

Jag bor hos dom rika och dom fattiga med. Jag bor längre ner i gatan hos dig, och är kanske din granne! Min makt är övernaturlig. Prova, så ska du få se. Och OM du provar mig kommer du förmodligen aldrig att släppa mig. Prova mig EN gång, och jag kanske släpper dig, men provar du mig flera gånger, så är din själ förmodligen min. När jag styr dig, stjäl du och ljuger, du gör vad som helst bara du blir ”hög”. Kriminella saker kommer du också att göra, bara för att känna min närvaro, kommer att vara värt det när jag finns i dina armar. Du kommer att ljuga för din mor, stjäla ifrån dina anhöriga, med mera.
Och när du ser deras tårar, borde du känna sorg/smärta.

Men med MIG glömmer du!

Ditt samvete, Din uppfostran. Jag blir ditt samvete, jag kommer att lära dig min värld. Jag tar barn ifrån föräldrar, föräldrar ifrån barn. Jag kommer att få dig glömma din tro och skrämma iväg dina vänner. Jag kommer att ta allt ifrån dig , ditt vackra utseende, din stolthet, och jag kommer alltid att vara med dig, vid din sida alltid. Du kommer att ge mig allt, din familj, ditt hem, dina vänner, dina pengar, Du och jag blir ”ett” . Jag kommer att ta ifrån dig allt vad du har och när du inte har något kvar, kan du skatta dig lycklig om du har livet kvar. Om du hör röster skrika i ditt huvud då är det bara jag. Om du ser syner eller skakar okontrollerat ska du veta att det är bara jag som är hos dig. Jag vill bara att du ska veta att det är en gåva ifrån mig till dig, men sen är det för sent, du ser att du är underkastad mitt maktbegär, och vi kommer aldrig att skiljas, Du kommer att ångra att ha testat mig, dom flesta gör det, men nu är du min. Men kom ihåg. DU KOM TILL MIG inte jag till dig. Du visste vad skulle komma. Alla har sagt det , du har fått höra det åter och åter igen. Du hade/Har ett val Och du väljer/valde. Du hade kunnat sagt ”Nej tack” och gått därifrån, Men nu har du träffat mig, Vad ska du göra? Jag tar gärna din hand och leder dig till fördärvet, ger din familj massor av sorg,och kommer att hålla din hand ända ner i träsket.

Jag kan ge dig och din familj mer smärta/sorg än dom flesta av oss skulle klara av..”

Hugga gran.

Nähä kanske ska ge mej ut och hugga en gran imorgon. Den måste ju få stå nån dag och fixa till sig innan den ska in. Det är när man letar gran den riktiga julkänslan infinner sig.

Julbord.

Varit på Julbord med jobbet idag:) Sååååå mycket gott att äta och dricka. Fick julklappar av kolleger så snällt, en från jobbet väntar oxå på mej.Och det brukar va rätt fina saker, inte sånt jag fick när jag jobba Komunalt typ ryggsäck,almenacka m.m. Utan Design termos som vi fick ett år

Så det kan bli:)

Lilla Max lekte på skolgården när han fick se sin pappas bil åka in på en skogsväg intill. Nyfiken sprang han efter och fram till den parkerade bilen där han såg pappan kyssa moster Maria och hur dom klädde av varandra.
Han stannade kvar och tittade nyfiket på vad som hände.
Efter skolan rusade Max hem och sa till mamma:
- Mamma mamma! Idag såg jag pappas bil åka in på en skogsväg vid skolan. Jag sprang efter och såg pappa i bilen med moster Maria! Dom kramades och pussades och sen tog pappa av mosters blus och hon tog av honom hans byxor och...
Mamman avbröt Max, log stort och sa:
- Vet du - den här historien är så intressant så jag tycker att du ska vänta tills middagen med att berätta den så att pappa också får höra alltihop!
Vid middagen berättade så Max:
- Idag såg jag pappas bil åka in på en skogsväg vid skolan. Jag sprang efter och såg pappa i bilen med moster Maria! Dom kramades och pussades och sen tog pappa av mosters blus och hon tog av honom hans byxor och - Max gjorde en paus där mamman tidigare hade avbrutit honom och tittade på sin mamma...
Hon log, nickade och bad honom fortsätta. Max fortsatte:
- Sen gjorde dom samma sak som mamma brukade göra med farbror Peter när pappa jobbade i Tyskland!
Sensmoralen: Ibland ska man lyssna klart på vad som sägs, utan att avbryta!!!

HA HA

En ung kille från en by i Norra Norrland flyttade till Stockholm och gick till ett stort köpcentrum för att söka jobb. Chefen för köpcentret undrar:
- Har du någon säljerfarenhet?
- Nåååå, jooo, nok har ja jobbat som säljare hemma i skogarna.
Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och framåt bestämde han sig för att anställa honom.
- Du kan börja imorgon bitti, sa han. Jag kommer ner efter vi har stängt imorgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag.
Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända. Efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan.
- Hur många affärer gjorde du idag? frågade chefen.
- En.
Då blev chefen lite fundersam och sade:
- Bara en!? Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag. Hur mycket pengar rörde sig affären om?
- 1 911 138 kronor.
Chefen blev mycket överraskad och upprepade beloppet:
- 1 911 138 kr?! Vad sålde du då till honom?
- Först sålde jag en liten metkrok. Sedan sålde jag en mellanstor metkrok. Därefter sålde jag en stor metkrok. Sen blev det ett metspö. När jag sedan frågade vart han skulle fiska någonstans svarade han att han skulle åka ner till kusten. Då sa jag att han skulle behöva en båt, så vi gick ner till båtavdelningen. Jag sålde honom den stora Baylinern med dubbla motorer. Därefter visade det sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten, så jag tog med honom till bilavdelningen och sålde honom den där 4-hjulsdrivna Chevrolet Tahoen.
Chefen, som nu var i chocktillstånd sade:
- Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du lyckades sälja honom en båt och en bil?
Då svarade killen glatt:
- Nej, nej! Han kom in och skulle köpa tamponger till sin fru, och då sa jag att han lika gärna kunde åka och fiska, eftersom helgen ändå var förstörd!

Utkast: Dec. 18, 2012

Va rädd om dina vänner, Annars står du där själv till slut.

:)


!


Sprider sig.

Nu blir det lite krångligt så häng me....En komps komåis har en FB vän vars ex jag känner. Nu har FB kompisen lagt ut ett brev från exet på FB, tror inte exet som blivit uthängd som både bög och bråkstake m.m och accepterat det tar så illa upp. Min tanke va mer hur fort något som läggs ut på FB sprider sig och hur mycket ansvar vi har för vad som läggs upp där. Det går ju sjukligt snabbt och till fan hela världen. Det är ju positivt när något SKA spridas men annars är det ju inte så bra kanske.

Så sant:)


Kvinnor.

En liten pojke frågade sin mor:
"Varför gråter du?"
"Eftersom jag är en kvinna", svarade hon.
"Jag förstår inte", sa han.
Hans mamma kramade bara honom och sa:
"Och det kommer du aldrig göra."
"Alla kvinnor gråter utan anledning", var allt hans pappa kunde säga.

Den lilla pojken växte upp och blev en man men undrade fortfarande varför kvinnor gråter ibland utan uppenbar anledning.

Till slut så frågade han "gubben där uppe".
"Gud, varför gråter kvinnor så lätt?"
Gud svarade:
"När jag gjorde kvinnan så var hon tvungen att vara speciell. Jag gjorde hennes skuldror starka nog att bära tyngden av världen, men ändå mjuka nog för att ge tröst. Jag gav henne en inre styrka att uthärda förlossningar och de förluster av de barn i henne som aldrig blir födda. Jag gav henne en hårdhet som tillåter henne att fortsätta kämpa när de flesta vill ge upp, och ta hand om sin familj genom sjukdom och sorg. Jag gav henne känslighet nog att älska sina barn under alla omständigheter, även när hennes barn har sårat henne mycket illa.. ♥
Jag gav henne styrka att bära sin man genom hans fel, och jag formade henne från hans revben för att skydda hans hjärta. Jag gav henne vishet att veta att en god man skadar aldrig sin kvinna, men att han ibland testar hennes styrka och hennes beslutsamhet att stå bredvid honom. Och till sist gav jag henne tårar att kasta. Detta är tårar speciellt avsett för henne, och hon kan använda dom när helst hon känner att hon så behöver." "Du förstår min son", sa Gud. "Skönheten i en kvinna är inte de kläder hon bär, den kropp hon har, eller hur hon gör sitt hår. Det vackra med en kvinna måste ses i hennes ögon, eftersom det är dörren till hennes hjärta - platsen där kärleken bor..

Julkonsert.

Åhhh vilken härlig dag! Först kalas för barnbarn, sen utbjuden på Julkonsert i Trosa kvarn. Jättebra ljud i den lokalen och artisterna va ju inte dom sämsta så ihop blev det kanonbra. Nu mys i soffan med lite ädelost,pepparkakor och Glögg.

Kalas.

Idag blir det kalas här för äldsta barnbarnet som fyller 4år, Tårta,sockerkaka och mat ska fixas, ....till typ 20 pers:) Många blir vi ofta med denna stora släkt. Så himla underbart och kul.

Självklarhet.

Ibland behöver någon en säng och lite mat, det är en självklarhet att ge det om man har. En annan gång behöver man själv något och då hoppas man ju att en vänlig själ ställer upp:)

Kanon!

Vilken dag/kväll:) Hela dagen har jag ätit massa gott som jag blev bjuden på. Nu på kvällen va det "Lilla Julafton" med tjejerna och då serverades trerätters, nu är jag såååå j-vla mätt så jag knappt kan röra mej. Men kanongott och trevligt hela långa dagen/kvällen.

Sämre tider?

Alla pratar om att det är sämre tider, det har jag inte märkt. Har inte haft det såhär bra sen innan ungarna kom:) och hade en Röris som tjäna bra.Men det klart det beror ju på vad dom haft innan.

Lilla Julafton

Blåsigt ute idag. Ska åka och handla en julklapp till "Lilla julafton" med tjejerna som vi ska ha ikväll. Alltid lika mysigt och trevligt att träffas. Och gott blir det oxå, Hon vi ska till gör alltid så himla god mat.

Trevligt.

Varit på lunchdate idag:) Trevligt som alltid. På kvällen träffa jag några från "byn som gud glömde" Det va oxå supertrevligt, nu hemma i lugnet och kollar lite tv innan duschen.

Tro på....


Guldfisk.

Ibland undrar man om vissa vill bli utnyttjade, eller har dom bara hjärna som en guldfisk. att gå på samma sak om och om igen och tro att denna gång då......... Eller vill dom tro att dom är så snälla och attraktiva så dom inte kan motstås.

Mail.

Idag när jag fick veta att ännu en alldeles för ung gått bort maila jag gamla vänner som jag inte har så mycket kontakt med men bryr mej om. Det va bara ett mail och en undran om en fikaträff, en del har svarat en del inte, alla är ju inte inne på FB stup i ett så en del har säkert inte ens sett det. Och en del struntar nog helt i det men det spelar ingen roll , jag gjorde det för att det vore kul att ses och vill inte en del såååååå. Men jag tycker det är trevligt att ses titt som tätt, man behöver ju inte börja umgås jämt, bara en fika och träffas, vänner är viktiga, vänner är bra även om man bara ses nån gång ibland:) Och nu har jag ju några trevliga fikastunder att se fram emot.

Mums.

Först städning med Julmusik, nu godsaker och Criminal Mindes. Det blir roligare med städning när det vankas "belöning".

Ha ha ha

En man går in på apoteket med sin 10-årige son. Sonen får syn på hyllan med kondomer och frågar sin pappa
- Vad är det?
- Det kallas för kondomer min son, svarade pappan. Män använder dem för att ha säker sex.
- Jaha, säger sonen. Det har jag hört talas om i skolan.
Han plockar fram ett trepack och frågar pappan:
- Varför är det tre i den här förpackningen?
- Den här förpackningen är för gymnasiekillar. En för fredagen, en för lördagen och en för söndagen. Sonen plockar då fram ett sexpack och frågar:
- Men vilka är de här för då?
- De är för universitetsstudenter, svarar pappan. Två för fredagen , två för lördagen och två för söndagen.
- Wow! utbrister sonen. Men vilka använder de här då? frågar han och plockar fram ett tolvpack.
- De där är för gifta män, suckar pappan. En för januari, en för februari, en för mars...

Ta vara på..........

Ännu en ung människa har gått vidare. Det får mig att tänka på att livet är kort och att vi ska ta vara på varandra, hjälpa varandra och inte lägga energi på att ogilla varandra. Vänner är värdefulla! och vi kan aldrig ha för många.Ta vara på livet och varandra.

Lucia.....

Lucia idag, Såg ett Luciatåg imorse det räcker, men ett måste man ju se. Nu har jag städat lite och är värd pepparkakor och lussebulle. En skön kvällspromenad blir det nog senare, klär man på sig ordentligt är det riktigt skönt.

Blev ju mätt......

Idag blev det köttbullar och pasta, det va skitlängesen jag åt.( Har varit inne i en Entrecote och pizza period ett tag), måste säga att det hade varit godare med potatis och gräddsås eller........en Entrecote:) Får kompensera med Glögg, pepparkakor med ädelost och fikonmarmelad till kvällen.

Gästrummet.

Gästrummet! Det får det bli idag, vet inte hur många gånger man måste städa det:) Men det klart det är ju kombinerat lekrum och många barn finns i min närhet.Och lättstädat är det med nya möbeln.

Full rulle......

Full rulle igår, Glöggträffen blev kanon och paketleken en fullträff. Jag vann fem paket inte illa alls. På eftermiddagen blev det städ och pepparkaksbak samt mys vid tv:n. Idag är en dag utan något inplanerat, ganska skönt faktiskt.

Paketleken.

Idag blir det Glöggträff med olika godsaker och paketleken. Sen måste det städas och till kvällen blir det soffmys eller pepparkaksbak.

Ha ha

En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna
under en förlossning till barnets far.

Ett äkta par tog chansen att prova maskinen. Då födseln satte igång, blev maskingen inställd på att föra över 25 % av smärtorna till fadern, men mannen märkte ingenting överhuvudtaget.

Läkaren tyckte att det verkade märkligt och höjde inställningen till 50 %. Mannen märkte fortfarande ingenting, men kvinnan mådde märkbart bättre.

Eftersom det gick så bra, överförde man 100 % av smärtorna till mannen. Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst smärtor och ett välskapt barn föddes.

Då mannen kom hem från BB, fann han brevbäraren liggandes död vid ytterdörren!

Bra dag.....

Fått tillbaka lite saknade saker idag:) Trots tråkig städning(som inte blev klar) blev det en bra och inkomstbrinngande dag idag.Nu plocka ur diskmaskinen och sen glögg och gottis framför tv:n.

För mycket:)

I fredags fick jag från postgirot, jag hade vunnit på postkodlotteriet yippi. Idag kom ett nytt men nu hade jag visst betalat en räkning två gånger, ingen koll direkt:) Men bättre betala för mycket än för lite och få påminnelse.

:)


12-12-12

12-12-12 är det imorgon. det sägs att det ska va en turdag, men det sa dom om 11-11-11 oxå och det blev en sorgens dag för många. Hoppas det blir tur i år. Mamma och Pappa firar sin 54 åriga bröllopsdag imorgon så för dom är det i alla fall en turdag:) Grattis till er kära föräldrar.

Städa;(

Det blev ju ingen städning igår:) Va ju med syrran och sen firade vi bror som fyllde år m.m så nu har jag det roliga kvar:( så idag blir det röja och fixa hemma hela långa dagen. Och en prommis i det härliga vintervädret.

Varm choklad.

Nu blir det varm choklad gjord på riktig choklad, mums. myser framför tv:n resten av kvällen.

Däckbytet

Igår fick jag Rosor, Idag hängde en stor korg med godsaker från Marsipangården på dörren när jag kom hem. På kortet stod "Tack för hjälpen" det va för däckbytet. Känns underbart att bli så uppskattad bara för att byta ett däck.

Såhär såg torget ut när jag flytta hit:)


Julbak.

Idag blir det att åka med syster till byn som gud glömde, hon skulle visst köpa nått.. Sen blir det städning! och kanske lite julbak:)

Rosor.

Igår va jag i köket hela dagen. Baka dumlekakor, 100 lussebullar, 4 limpor och gjorde pepparkaksdeg samt middag. Idag blev det Tom Tits hela dagen och mat på Kebabpalatset. Trött och slut sätter jag mej hemma med en kaffe, straxt efter ringer det på dörren (fan tänkte jag) och där stod en med en bukett vita rosor. Gissa om jag blev glad och fick dåligt samvete om mitt fan-tänkande. Nu blir det soffhäng.

Livet.


UGGS!

Va på julmarknad igår, jobbet har en liten som är sååå mysig. Det som slog mej va att många av dom boende där hadde UGGS! Stövlar som ser ut som tofflor och va moderna för något år sedan, jag har aldrig tyckt dom varit snygga men när jag såg dom nu på alla stolta bärare av dom på jobbet så blev dom lite snyggare, bara lite. Men dom är nog sköna .Idag ska jag baka dumlekakor och göra mer pepparkaksdeg, bråda tider fram till jul.Sen får vi se vad dag/kväll har att erbjuda mer.

!


Så bra

OM ni ska in och shoppa julklappar på söndag - kan ni inte då ta med gamla vinterkläder, skor, liggunderlag, sovsäck - saker ni inte använder! Lämna av detta på Sergels Torg mellan kl 12 till 18. Insamlingen sker till förmån för de hemlösa så de inte fryser ihjäl i vinter! Tack snälla i förhand! ♥"

Kom ihåg :)


Mysiga Trosa


Dagen.

Blir väckt av en ilsken signal! Min kära syster(en av dom) har en kompis med punka och utan reservdäck. Jaja inser att jag måste hjälpa till, men däck får vi inte tag i förrän halv elva så det blir till att fika och vänta. För byta däck kan jag men fälga om utan maskin går bara inte, tekniken gör så vi får en trevlig fikastund:) I eftermiddag har jobbet julmarknad och det är den mysigaste av alla så det är ett måste att gå dit och shoppa och mysa lite. Till kvällen blir det glöggmys i soffan.

Prommix.

Hjälpte pappsen och besikta en bil idag, en gammal Wolkswagen. Den gick igenom utan ens en anmärkning:) Tror inte jag sett ett så blankt protokoll nån gång på sååå gammal bil. Sen va det hem och laga mat till svägerskans fest. Syrran och mammsen kom på lunch och jag myste med den lilla. På kvällskvisten hämta vi pizza och efter det kände jag mej så onyttig. Ena svägerskan ringde och ville ha promenadsällskap ,( Hennes syrra och mamma hängde oxå på) precis vad jag behövde! när prommixen va avklarad gick vi hit och fika och prata så tiden glömdes. Dom gick nyss så nu måste tvätten hängas. Sen blir det dusch och sängen.

Lagom

Nu är vädret perfekt! Lagom med snö och lagom kallt. Idag ska jag hjälpa pappsen en stund sen blir det matlagning för hela slanten. Svägerskan fyller fyrtio och ska ha fest så mycke mat blir det. Kul att laga mat och kul med fest:)

HUA.

känner mej stolt över att gått ut med en stark hund jag knappt känner. Husse skulle bara på ett ärende men blev sen i snökaoset och hunden nödig, vad göra? Bara klä på sig och gå ut be för att det inte kommer något så hunden drar. Och bra gick det fast jag gillart inte. Min dotter har oxå hundar(läs råttor) jag inte gillar och har gått ut med dom oxå men dom kan ju knappast dra omkull mej eller äta upp mej som den här kan. Hungrig blev den oxå och maten hitta jag inte så det blev fisk med ris, vill ju inte utmana ödet med den käften hua. Nu är husse hemma och jag trygg igen.

Snö-

Varit ute och kört i snökaoset;) Bakat pepparkakor och gått en promenad. Nu har jag varit ute med hunden en sväng oxå. Tycker jag är värd en stund framför tv:n nu.

Vinter.

Idag blir det till att klä på sig rejält, men mysigt är det. Synd bara att jag måste iväg med bilen, inte lika mysigt. Men det har ju blivit ljust när jag ska iväg så det går nog bra. Det är härligt med vinter:)

Ha ha ha


Snö.

Älskar snö, det är så vitt och vackert och kylan kan man ju klä sig rätt för. Va och handlade olika gottis saker till en myskväll i soffan.......efter en härlig promenad i snön.

Gnistrande

Solig,vit,gnistrande underbar dag! Kanske inte för alla, men vackert är det.Idag håller jag tummarna och hoppas det går bra för en del. Jag själv ska röja upp efter helgens gäster och söndagens adventsfika;)12 stycken 13 med Millie fika i mitt kök i går, hur fick vi plats igentligen? men jädrans va mysigt det va.

Nice.


Fint även på vintern!


Skyltsöndag.

Skyltsöndag! Idag blir det marknad och adventsfika, Underbara December med alla förberedelser och mys inför Jul.

Förberedelser.

Bakat lussebullar, plockat fram dukar,stjärnor och stakar. Nu är det bara resten kvar:)

RSS 2.0