Det finns dom som kan......

Polisen Haninge
ÅTERFALL
När man jobbar som polis, oavsett om man gör det inomhus eller utomhus, så dyker samma misstänkta personer upp med jämna mellanrum. Lite slarvigt kallas de ibland för yrkeskriminella, men vi ”lär känna dem” redan innan det stadiet. Ofta kan vi se och förstå hela eller delar av anledningen till att de hamnat snett.

Det blir en vana för oss att se dessa återkommande namn och personer, och ibland försvinner de i perioder för att sedan dyka upp igen. Ibland försvinner namnen under lång tid och dyker sedan upp på en annan avdelning hos oss, dvs de har gått från ”vardagskriminalitet” till betydligt grövre brott.

Tyvärr är vi väldigt vana vid det här, dvs att vi och övriga samhället inte lyckas styra om deras liv från kriminalitet och andra problem till ett mera lagligt och lugnt liv. För är det något som man lär sig av dessa personer, så är det att de lever ett liv med mycket hög inre stress.

Men ibland (tragiskt nog alltför sällan) men det händer, är det någon av oss som träffat på en för oss känd person som fått rätsida på livet. Slutat missbruka, fått ett jobb eller börjat plugga, träffat en tjej/kille och fått barn osv. Det är så otroligt glädjande när det här händer och det är berättelser som snabbt sprider sig på polisstationen.

Vi vet att vi har några följare här på FB som hör till den gruppen som lyckats och till er vill jag bara säga grattis och bra jobbat!!! Det är vansinnigt starkt att klara av den resan ni gjort!!! Till er som inte kommit dit än – det går och det finns hjälp att få!

/ P Lunkan, kommissarie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0