Suck

En del byter nummer oftare än andra byter kalsonger. Går inte på snyft och smicker bara Blondie som gör så slösa det där. Ännu ett nummer blockat😃

😃
Advent.

Latte, lussebulle och tänt ljus. Idag ska vi gå på marknad och sen bara mysa resten av kvällen😊. Trevlig advent alla där ute! 

Ha ha

Ha ha Hulo , absolut sista stället jag vill synas med spillran efter allt den människan gjort där, fast efter koppartaket vill jag inte se, höra eller förknippas med spillran överhuvud taget, det va föööör lågt. Men lika barn.......

Underbar dag!

Haft en underbar dag! Lite orosmoln med spillrans tjat men nu är det slut, man kan blocka på mobilen. Ja det va säkert bara nyhet för mej😃 håll dej till byn Gud glömde och vissa där tycker jag är bra när det är spillra på hög nivå. Det är ändå bara där det accepteras he he. Nu ska vi fortsätta mysa och ha det gott. Imorgon är det advent och marknad.

Advent

Igår shopping, god mat och mycke skratt. Idag adventstädning 😣 så olika dagarna ser ut. Men det är skönt när det är klart😉

Julresa

Uppe med tuppen, idag bär det iväg på julresa med marknad och julbord😃 ska bli både mysigt och gott.

Fan så lågt.

Kyrkor är fan att sjunka lågt spillran!

!
Spillran, håll dej till Blondie!
!
Rensa

Idag fick jag massa fikabesök:) blev av med lite till jag rensat, igår fick spillran ta kickbiken och lite annat skit och idag blev det andra som fick annat som bara står. Skönt att rensa ibland.

Värsta fall

Skolvecka, då brukar jag luncha nån gång under veckan med spillran. Nu är det ett jädra tjat men ack nej ingen lunch! Jag har fått smak på mer atletiskt, pålitligt och ungt :) Blondie kan luncha med spillran he he. För Blondie duger det vi andra tar till i värsta fall. 

Nej tack!

Victoria secret jo jo fint ska det va, men nej tack! För smått och vill INGET ha. Det är bara Blondie man kan blidka med smicker och presenter, jag är ej naiv. 

!
Spillran! Ibland räcker det inte med rosor, hur många det än är.
"Välfärds Sverige"

Bostadslös/Hemlös
I frågan om det ständigt ökande antal hemlösa i vårt "välfärdsland" Sverige görs inget konkret, inte heller hörs någonting i debatten från de politiker, "frivilligorganisationer" eller myndigheter som på något sätt skulle kunna få det faktiska antalet hemlösa att minska.

Denna fråga handlar i grunden egentligen bara om vilka människor vi anser vara värda att få ta del av vår egen grundlag regeringsformen, där bland annat "rätten till bostad" finns inskriven.

I och med att vi utifrån människors attityder och fördomar inte tillgodoser människor med den bostad alla har rätt till, bryter vi inte bara mot vår egen grundlag utan också mot de mänskliga rättigheter vi skrivit under på. Då det i FN:s allmänna förklaring i artikel 25 står att den enskilde har rätt till en viss levnadsnivå, en regel som ger rätt till ett "drägligt boende". Den här regeln får ytterligare stöd i 1966 års konvention om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter, som också slår fast att den enskilde har rätt till en viss levnadsnivå och till boende.

Istället för att följa det inskrivna väljer vi att skylla orsakerna till detta på människor i behov av det stöd dessa lagar ger om de efterföljs.
Detta görs bland annat genom att förskjuta hemlöshetsfrågan till att handla om hur vi ska "vårda" alla hemlösa för de symptom dessa människor uppvisar i sin hemlöshet. Symptom vi alla skulle uppvisa efter ett tag som hemlös.

Jag var själv definierad som hemlös i över 20 år innan jag fick ett eget tryggt hem med allt vad detta innebär. Alla som har ett tryggt hem måste väl ändå anse detta vara det mest grundläggande för en möjlighet till ett någorlunda drägligt och värdigt liv.

Men om denna grund skulle tillgodoses för alla skulle det också innebära att ingen längre kunde tjäna pengar på hemlösheten. Vilket i sin förlängning leder till att våra 10 000 talet avlönade problemorienterade "symptomhjälpare" inte längre kan använda sina teoretiska kunskaper att kvarhålla den mycket minimerade siffran 34 000 hemlösa i detta tillstånd. Det finns säkert många av våra hemlösa idag som till en början behöver stöd för att klara av både ekonomin, de vardagliga bestyren och rutinerna i sitt hem. Men sen om det behövs eller vilket stöd är en omöjlighet att veta innan det trygga hemmet finns på plats.

Så istället för att stödja människor kvar i det trygga egna hemmet eller tillbaka till ett tryggt hem vräks familjer idag, där över 80 av de vräkningar som görs är av sena eller uteblivna hyresinbetalningar. Därefter jobbas utifrån en förljugen bild av att alla hemlösa behöver "vård" och ska visa sig värdiga ett eget hem i någon av alla påhittade "bostegar" vi byggt upp. Dessa ska i teorin leda till ett eget hem, men leder i praktiken, på grund av den skriande bristen på billiga hyresrätter, till att verkligheten ser helt annorlunda ut.

Detta har flera av våra främsta forskare på området påtalat under lång tid utan att någon lyssnat. Den forskning som gjorts på dessa "stegboenden" påvisar ett mycket mer dystert och "hemlöshetscementerande" resultat än vad förespråkarna för denna metod uttalar sig om i olika sammanhang. För att göra "karriär" inom dessa "stegboenden" måste man följa en "livsstilskarta" skriven av människor som minsann vet hur livet ska te sig för att du ska bli en fullgod medborgare. Och visar det sig senare att det livet som erbjuds inte passar dig, blir oftast alternativet tillbaka till gatan och ruta ett igen.

Utifrån den verklighet många lever i kan man ställa sig frågan; får alla hemlösa komma ur systemen uppbyggda runt hemlöshet? Frågan bygger jag bland annat på mångas rädsla att få börja nytt jobb och tänka i nya banor, för de över 10 000 avlönade arbetare som "hjälper" våra 34 000 hemlösa. Och varför har vi en grundlag och skrivit på att följa allas våra mänskliga rättigheter när vi ändå struntar i dessa?

Ger bort det mesta

Det blev en hel del svamp även gula. Jag tog hand om en del och gav bort resten, jag kan ju inte ha hur mycket svamp som helst. Och det är många som inte kommer ut i skogen av olika anledningar så då ger jag det mesta till dom. Det blir nog en sväng imorgon oxå, så skönt att strosa i skogen och fika :)

Kaffekorgen

Idag riktigt längtar jag ut i skogen, så underbart väder. Så nu blir det att packa kaffekorgen och ut i skogen och plocka svamp. 

Hemma bäst

Borta bra men hemma bäst! Packa upp och tvätta blir det idag. Så trött efter denna roliga och full speckade helg, det blir nog en liten powernap oxå idag:) men kul har jag haft så det är värt att va lite sliten.

Helgen

Helgen har varit lång och rolig. Börja med kryssning på Torsdagen, middag på Fredagen vid landstigning, bio och middag på Lördagen och idag film och middag igen men mer åt det privata. Fira pappa gjorde jag innan han åkte och barnens far bor så långt bort, så fars dag behöver jag inte tänka på idag. Kort och gott så har det varit en härlig helg och bäst är att den inte är slut än:) 

Konsekvenser

Hålla sig undan, ja så kan man ju oxå göra. Eller så tar man helt enkelt konsekvenserna av sitt handlande! Men jag är inte förvånad, suck.

Startar helgen

Naglarna målade, väskan packad då startar vi denna helg! Sorry spillran jag valde annat sällskap, men du klarar dej:)  lika barn leka bäst så du kan leka med Blondie, jag tror du klarar det. Tjoho nu drar vi och roar oss med god mat, dryck och mycke musik och trevligt folk.

Sorgsen

Blev lite sorgsen när jag chatta med en vän igår, han har kämpat så hårt och nu blev han bostadslös:( men jag har ju plats som tur är. Vill inte att någon ska behöva bo ute och absolut inte dom jag känner, så om det inte löser sig för honom så får jag en inneboende......... Igen. Kan man hjälpa så ska man! 

Softar

Äta lunch med en vän blir det till att börja med :) helgen gick i en rasande fart så idag softar jag nog mest. 

Att tänka på innan........


Kanon

Gårkvällen va bland dom bästa kvällar, ja kanon helt enkelt:) och så gott jag sovit inatt, vakna halv elva!!!!!!! Det va väldigt länge sen jag sov så länge . Idag blir det brunch eller Afternoon Tea och bara mysa.

Loppis

Sitter här och har en liten pause, Phu:) har en vän som försöker få med mej på loppis imorgon i byn som Gud glömde, kanske kul att gå på efter en kväll som denna. Ha ha nu drar jag igång igen tjingeling

Fira

Det va blött i skogen:) men svamp plocka vi. Nu förbereda för firande av födelsedag, nä inte fira den som fyller idag det kan Blondie göra, jag ska fira nått bättre som fyllde förra helgen men då va sjuk. Full fart framåt:)

RSS 2.0